RSS

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2010

Μακαρόνια με μανιτάρια και πιπεριά

Οι γιορτές φτάνουν σιγά-σιγά στο τέλος τους. Καλά περάσαμε, καλά φάγαμε - το δεύτερο κυρίως. Τα κρεατικά καταναλώθηκαν μετά μανίας, οπότε καλού-κακού να αναβάλουμε τις εξετάσεις χοληστερίνης για εύλογο χρονικό διάστημα. Ώρα για συνταγή πιο ελαφριά και με απουσία κρέατος.

Υλικά για 2 άτομα
1/2 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας μας
1 μικρό κρεμμύδι
4-5 μανιτάρια φρέσκα
1 πράσινη πιπεριά μεγάλη
2 ντομάτες
Αλάτι-πιπέρι-λίγο λάδι

Ας καταπιαστούμε με την σάλτσα αρχικά. Αρχικά ψιλοκόβω το κρεμμύδι (αν έχουμε Multi ακόμη καλύτερα). Έπειτα το ρίχνουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι και ανάβουμε το μάτι.
Ενδιάμεσα πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε να στραγγίξουν. Τα κόβουμε λεπτές φέτες.
Κόβουμε επίσης και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες.
Τρίβουμε και τη ντομάτα στο multi ή αλλιώς σε μικρά κομμάτια.
Όλα αυτά καλό είναι να είναι έτοιμα από πριν για όσους από εμάς δεν έχουμε συνηθίσει τους χρόνους - εγώ πάντως έτσι το κάνω για να'μαι σίγουρος.
Προετοιμασία

Όταν ροδίσει το κρεμμύδι ρίχουμε μέσα τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και την πιπεριά.
Με το που αρχίσουν να μαραίνονται, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι-πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσουν για 7' με 8' περίπου.
Έπειτα σκεπάζουμε και το κατεβάζουμε στα 4/12.
Σάλτσα με μανιτάρια και πιπεριά

Όταν βλέπουμε ότι δένει η σάλτσα, την οποία ανακατεύουμε ελαφρώς να μην κολλήσει, βάζουμε και τα μακαρόνια παράλληλα να βράσουν. Σε μια κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό πάνω απ'τη μέση. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι και λάδι. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε, με τη φωτιά στα 9/12.
Μακαρόνια με μανιτάρια και πιπεριά

Στο τέλος σουρώνουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε την σάλτσα στο πιάτο. Όση σάλτσα μας περίσσεψε μπορούμε να την ρίξουμε μέσα σε κατσαρολάκι με τα μακαρόνια για μια έκτακτη λιγούρα αργότερα!
Μακαρόνια με μανιτάρια και πιπεριά
Καλή μας όρεξη!