RSS

Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Λαχανόρυζο

Κάτι απλό και φυσικά υγιεινό και αυτή τη φορά. Συνταγή για λαχανόρυζο που την κύρια ιδέα και συνταγή την πήρα από τις Συνταγές της παρέας.

Υλικά
1 μεσαίο λάχανο
3 κρεμμύδια
1 καυτερή πιπεριά
1 κούπα τσαγιού ρύζι
1 1/2 κούπα ντοματοπελτέ
λάδι-αλάτι-πιπέρι

Αρχικά κόβουμε το λάχανο σε κομμάτια στο μέγεθος μιας παλάμης και το πλένουμε καλά.
IMAGE_595
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα όπου ήδη έχει κάψει το λάδι. Το αφήνουμε να τσιγαρίσει λίγο.
Βάζουμε σταδιακά τα φύλλα του λάχανου. Ενδιάμεσα αλατίζουμε γιατί το λάχανο έχει την τάση να γλυκίζει. Καλύτερα είναι να έχουμε κλειστό το καπάκι για να μαλακώσει πιο γρήγορα το λάχανο.
Όταν το δούμε ότι έχει μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε το ρύζι και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε το ρύζι να δούμε πότε μαλακώνει. Όταν γίνει αυτό, προσθέτουμε την ντομάτα και ρίχνουμε και το πιπέρι. Ανακατεύουμε για 3'-5' λεπτά περίπου ακόμη.
IMAGE_596
IMAGE_596
Συνοδεύουμε κατά προτίμηση με λίγη φέτα που συν τοις άλλοις καταπραϋνει το κάψιμο από την πιπεριά. Καλή μας όρεξη!
IMAGE_598
ΥΓ Από την στιγμή που προσθέτουμε το λάχανο, το καλύτερο είναι να κατεβάσουμε το μάτι στο μισό της μέγιστης έντασης ώστε και να μην μας κολλήσει αλλά και να βράσει ομοιόμορφα.