RSS

Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010

Σαλάτα με σολωμό και πιπεριές

Το καλοκαίρι συνεχίζεται και οι ελαφριές σαλάτες το ίδιο. Αυτή τη φορά κάτι με βάση τον σολωμό.

Υλικά
μία κονσέρβα σολωμό σε νερό
μερικές ελιές χωρίς κουκούτσι
μία ψημένη πιπεριά Φλωρίνης
μισή καυτερή πιπεριά
μερικά ντακάκια
3 κουταλιές μαγιονέζα
λίγη κάπαρη

Κάτω-κάτω βάζουμε τα ντακάκια. Από πάνω τον σολωμό, αφού έχουμε αδειάσει το νερό.
Έπειτα, ψιλοκόβουμε την ψημένη πιπεριά και την καυτερή. Προσθέτουμε την μαγιονέζα και την κάπαρη περισσότερο ως διακοσμητικό. Η καυτερή πιπεριά επιβάλλεται λόγω ζέστης!
Βάζουμε, τέλος, τις ελιές στην άκρη, αφού έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι (ή αλλιώς αυτές χωρίς κουκούτσι του εμπορίου).
Καλή μας όρεξη!
IMAGE_743
ΥΓ Η συγκεκριμένη σαλάτα έχει πολλά Ω3 λιπαρά (σολωμός και μαγιονέζα) που είναι αρκετά υγιεινά!

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

Πικάντικη σαλάτα με χταπόδι και αχλάδι

Γυρνάς στο σπίτι από τις διακοπές. Μαζί σου έχεις μερικά φρούτα  και λαχανικά που έχεις φέρει από το πατρικό. Προμήθειες δεν πρόλαβες να κάνεις. Οπότε κάθεσαι και σκέφτεσαι τι να φας. Η παραγγελία αποκλείεται καθότι έβαλες και κάποια κιλά στις διακοπές. Έχει και ζέστη οπότε το βαρύ μαγείρεμα δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Τι μένει λοιπόν; Μια σαλάτα με ό,τι έχει μείνει!

Υλικά
1 κονσέρβα χταπόδι
2 αχλάδια
λίγα ντακάκια
μερικά μαρουλόφυλλα
μισή καυτερή πιπεριά
λάδι-ξύδι (μπαλσάμικο κατά προτίμηση)-αλάτι-πιπέρι

Βάζουμε ως βάση τα ντακάκια. Από πάνω ψιλοκόβουμε το μαρούλι.
Έπειτα, αδειάζουμε την κονσέρβα με το χταπόδι. Ας προτιμήσουμε τις αντίστοιχες ελληνικές όταν αγοράζουμε από το σουπερμάρκετ.
Κατόπιν, ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά. Τελευταίο έρχονται τα αχλάδια κομμένα σε κύβους. Τα αχλάδια εκτός από υγιεινά, καταπραϋνουν και το κάψιμο από την καυτερή πιπεριά.
Ρίχνουμε λάδι, ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
Καλή μας όρεξη!

IMAGE_742

Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010

Δροσερή σαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης

Το καλοκαίρι συνεχίζεται και η διάθεση για δροσερά, ελαφριά γεύματα επίσης. Για την σαλάτα αυτή θα χρειαστούμε απλά πράγματα και πάλι.

Υλικά
μερικά κριθαρένια ντακάκια
250 περίπου γραμμάρια φέτα (ή όποιο άλλο τυρί θέλετε)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 αγγούρι
1-2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες (σε βάζο)
λίγο ελαιόλαδο και αλάτι

Αρχικά κόβουμε τα ντακάκια σε μικρά κομμάτια με το χέρι για να χρησιμοποιηθούν ως βάση.
Έπειτα, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το αγγούρι και τα προσθέτουμε.
Κατόπιν, προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρές λωρίδες.
Κόβουμε και την φέτα σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνουμε λίγο λάδι και αλάτι και ανακατεύουμε. Η δροσερή σαλάτα είναι έτοιμη για φάγωμα!

DSCN2912
ΥΓ Παραλλαγές από αυτές τις σαλάτες σίγουρα υπάρχουν πολλές. Όρεξη, φαντασία και ό,τι υλικό έχουμε στο ψυγείο! Για παράδειγμα στην συγκεκριμένη σίγουρα θα πήγαινε και ο άνηθος.
ΥΓ1 Η σαλάτα είναι αφιερωμένη στην τρελοτουρίστρια που δεν της αρέσει η ντομάτα!