RSS

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ρύζι τιρλιτίτου

Ανοίγεις δευτεριάτικα το ψυγείο. Κάνεις συνδυασμούς μ'αυτά που βλέπεις μέσα. Ανοίγεις και το ντουλάπι. Αναθεωρείς τους αρχικούς συνδυασμούς. Η μαγειρική στο επιτρέπει αυτό. Και προχωράς.

Υλικά
3 κολοκυθάκια μεσαία
1 κούπα ρύζι
2 σκελίδες σκόρδο
7-8 λιαστές ντομάτες
λίγος μαϊντανός ή όποιο άλλο μυρωδικό θέλουμε
1 κουτί σαρδέλες (καλύτερα σε νερό ή έστω φυτικό λάδι)
ελαιόλαδο

Ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια σε κύβους. Ομοίως τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο και τις σαρδέλες. Το λάδι μπορεί να ανακυκλωθεί.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι με λίγο λάδι. Ρίχνουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει όμορφα. Προσθέτουμε σταδιακά πρώτα τα κολοκυθάκια, έπειτα τις ντομάτες και τελευταίες τις σαρδέλες. Η φωτιά κάτω από τη μέση, αναλόγως με την κουζίνα μας. Τελευταία προσθέτουμε τα μυρωδικά μας.
DSCN7093
Παράλληλα, βράζουμε το ρύζι με λίγο αλάτι. Δεν προσθέτουμε παραπάνω, καθώς οι σαρδέλες είναι ήδη αλμυρές. Προσέχουμε να μην το παραβράσουμε.
Πριν βράσει τελείως, το προσθέτουμε στο τηγάνι χωρίς το νερό και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
DSCN7094
Αν θέλουμε, προσθέτουμε και κάποια καυτερή σάλτσα - εγώ για παράδειγμα έβαλα μια ταϋλανδέζικη που βρήκα στο ντουλάπι μου.
DSCN7101
Σερβίρεται ζεστό. Καλή μας όρεξη!


ΥΓ Ο τίτλος εμπνευσμένος και αφιερωμένος. Καμία σχέση με τουρλού.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Απλή μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα του αδερφού

Μια απλή, γρήγορη και ελαφριά συνταγή από τον αδερφό μου - ομολογώ με περισσότερο στυλ από το δικό μου, το μαρτυρούν και οι φωτογραφίες. Γιατί είναι ωραίο να βρίσκεις ένα πιάτο φαγητό όταν γυρνάς στο σπίτι.

Υλικά για 2-3 άτομα
1 κρεμμύδι
1 κουτάκι πελτέ ντομάτας τύπου Πουμαρό (250 ml)
μισό πακέτο μακαρόνια
1 κουταλιά κανέλα
λίγη ρίγανη
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Κατόπιν προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχάρια μας. Βάζουμε λίγο νερό στην σάλτσα μας. Ζεσταίνουμε στο 10 ώστε να γίνει πιο γρήγορα για περίπου 15 λεπτά. Ανακατεύουμε να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
Τα μακαρόνια τα βράζουμε ταυτόχρονα. Σερβίρονται ζεστά, αν θέλουμε με την συνοδεία τυριού.
Καλή μας όρεξη!

DSCN6759
DSCN6760
DSCN6762