Αφού καταπιάστηκα με τα κολοκυθάκια, είπα να δοκιμάσω άλλον έναν καλοκαιρινό μεζέ. Κολοκυθανθοί λοιπόν, τηγανητοί σε κουρκούτι μπύρας.
Υλικά για κουρκούτι
250 περίπου γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 περίπου γρ μπύρας
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Υλικά γενικότερα
5-6 κολοκυθανθοί ανά άτομο
ελαιόλαδο
αλάτι
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι και τα λοιπά υλικά για το κουρκούτι και ανακατεύουμε να γίνει ομοιογενές. Επειδή θέλουμε να είναι παχύρευστο, αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι ή μπύρα, αναλόγως τι μας λείπει.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου να δέσει.
Ενδιάμεσα, καθαρίζουμε τους κολοκυθανθούς, αφού πρώτα τους έχουμε κόψει από τα κολοκυθάκια. Κάπου διάβασα για θηλυκούς και αρσενικούς, ό,τι έχουμε καλό θα γίνει. Καθαρίζουμε τους στήμονες (άτιμο μάθημα το Εμείς κι ο Κόσμος). Στραγγίζουμε για να κολλήσει αργότερα καλύτερα το κουρκούτι.
Έχουμε βάλει ήδη το τηγάνι στη φωτιά με μπόλικο λάδι.
Βουτάμε τους ανθούς στο κουρκούτι ώστε να πιάσουν και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε λιγάκι μέσα να τραβήξει.
Τους ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσοχή όταν αλλάζουμε πλευρά για να μην μας κολλήσουν και διαλυθούν.
Είμαστε έτοιμοι! Σερβίρεται με δροσερό τζατζίκι ή φέτα, συνοδεία της μπύρας που περίσσεψε από το κουρκούτι.
Καλή μας όρεξη!
ΥΓ Το κουρκούτι που περίσσεψε το έριξα στο λάδι και έγινε μια ωραία κρούστα για φάγωμα.