RSS

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Σαλάτα καλαμπόκι - καρότο - αυγό

Ο πεινασμένος κάνει όλους τους συνδυασμούς που μπορεί να σκεφτεί. Αρκεί να ταιριάζουν γευστικά και χρωματικά.

Υλικά
1 αυγό ανά άτομο
3 κουταλιές σούπας καλαμπόκι
2 κουταλιές σούπας κόκκινα φασόλια
2 μεσαία καρότα
3-4 καυτερές πιπεριές
παξιμαδάκια
αλάτι-κόκκινο πιπέρι

Βράζουμε το αυγό. Ενδιάμεσα στρώνουμε τα παξιμαδάκια ως βάση στη σαλάτα. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα κόκκινα φασόλια, τις καυτερές πιπεριές και τα καρότα ψιλοκομμένα. Όταν βράσει το αυγό το ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι. Πρότασή μου το αυγό να είναι σχετικά μελάτο ώστε να μαλακώσουν και τα παξιμαδάκια.
Καλή όρεξη!
DSCN7138

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Συκωτάκια κοτόπουλο στο τηγάνι με ρύζι

Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στο σούπερ μάρκετ βρήκα σε προσφορά συκωτάκια από ελληνικό κοτόπουλο. Μιας και δεν είχα μαγειρέψει κάτι σχετικό, είπα να τα δοκιμάσω. Απλά και γρήγορα.

Υλικά
μισό κιλό συκωτάκια κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
λίγο μαϊντανό
κόλιαντρο-πιπέρι-αλάτι-ρίγανη
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
ελαιόλαδο
μια κούπα του καφέ ρύζι για τη γαρνιτούρα

Αρχικά, ψιλοκόβουμε και καθαρίζουμε τα συκωτάκια κοτόπουλο σε μέγεθος μπουκιάς. Τα στραγγίζουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι, αφού έχει βράσει.
DSCN7139
Καλό είναι να ρίξουμε λίγο παραπάνω λάδι απ'το συνηθισμένο για να μη μας κολλήσουν τα συκωτάκια. Όταν τσιγαριστούν το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τα συκωτάκια.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και σταδιακά τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη. Όταν τα συκωτάκια έχουν ασφαλιστεί απ'όλες τις πλευρές (δε φαίνεται δηλαδή το κόκκινο του αίματος) προσθέτουμε και το ποτήρι κρασί. Προσωπικά προτιμώ κόκκινο με τα συκωτάκια μου, πιστεύω δίνει καλύτερο άρωμα. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μισό περίπου.
DSCN7140
Όταν βλέπουμε τα συκωτάκια να είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνουμε και το ρύζι μέσα στο μείγμα. Αν τα υγρά στα οποία βράζουν τα συκωτάκια δεν είναι αρκετά για το ρύζι, προσθέτουμε λίγο κρασί ακόμη. Δοκιμάζουμε το ρύζι μέχρι να γίνει.
DSCN7141
Σερβίρεται μαζί με το ρύζι. Καλή μας όρεξη!