RSS

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Λουκάνικα στο φούρνο με πατάτες

Ο Αύγουστος κοντεύει στη λήξη του, αρκετοί γυρνάμε από τις διακοπές. Επιστρέφοντας, κοιτάμε τι έχουμε στο ψυγείο και αποφασίζουμε τι θα μαγειρέψουμε ανάλογα. Μερικά ξεχασμένα υλικά μπορούν να μας δώσουν κάτι το διαφορετικό.

Υλικά
5 χωριάτικα λουκάνικα
2 πατάτες μεσαίες
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
καυτερή σάλτσα
αλάτι-πιπέρι-λάδι-ρίγανη
1 ποτήρι κόκκινο κρασί


Κόβουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Ειδικά οι πατάτες πρέπει να είναι σε πολύ λεπτά κομμάτια για να γίνουν καλύτερα (την πάτησα σε ορισμένες πατάτες, γι αυτό το επισημαίνω). Τα βάζουμε σε ταψί ή μπολ πυρέξ. Ρίχνουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, την καυτερή σάλτσα, τα μπαχαρικά και 4-5 κουταλιές της σούπας λάδι.
DSCN8213
Προσθέτουμε το μισό ποτήρι κόκκινο κρασί (το προτιμώ από το λευκό γιατί θεωρώ ότι δίνει χρώμα).
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 και βάζουμε το ταψί ή μπολ για 45' περίπου - ανάλογα πόσο καλός είναι ο φούρνος μας.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια μαζί με το υπόλοιπο κόκκινο κρασί για να βράσουν. Έτριψα και λίγη φρέσκια ρίγανη που μάζεψα φέτος. Γύρω στη μισή ώρα είναι αρκετή.
DSCN8214
Καλή μας όρεξη!