RSS

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Καβουροσαλάτα με ζυμαρικά

Συνέχεια με τις σαλάτες αναμιγνύοντας κάτι θαλασσινό αυτή τη φορά.

Υλικά
5 τεμάχια καβουρόψιχα σουρίμι
200 γρ βίδες (ή κοφτό μακαρόνι, ό,τι μας βρίσκεται)
1 πράσινη πιπεριά
1-2 φύλλα φρέσκο κρεμμυδάκι
3 κουταλιές μαγιονέζα (αν θέλουμε, αναμιγνύουμε με γιαούρτι)
αλάτι, κόκκινο πιπέρι

Κόβουμε την καβουρόψιχα σε μικρά κομμάτια. Ομοίως την πιπεριά και το κρεμμυδάκι.
Βράζουμε τις  βίδες - προσωπικά τις προτιμώ λίγο να "τσιμπάνε".
Όπως είναι ζεστές οι βίδες, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα υλικά και από πάνω την μαγιονέζα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και κόκκινο πιπέρι.

DSCN5509
Γρήγορα και εύκολα. Καλή μας όρεξη!

ΥΓ Το σκέφτηκα να προσθέσω και καυτερή πιπεριά, αλλά μου είχαν τελειώσει. Τώρα φύτεψα τις νέες.

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Χοιρινή τηγανιά με κόκκινο κρασί και πιπεριά

Νηστεία για αρκετούς αυτή την περίοδο, εντούτοις το κρέας τραβιέται ακόμη. Έχουμε καιρό μέχρι το Πάσχα. Χοιρινή τηγανιά, λοιπόν, με κάποιες πινελιές.

Υλικά
1 κιλό χοιρινή τηγανιά σε κομμάτια
2 πιπεριές φλωρίνης
2 πράσινες πιπεριές
2 ξερά κρεμμύδια
2 κουταλιές σούπας τοματοπελτέ
1 ποτήρι ξηρό κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

Ξεπλένουμε το κρέας. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό και το κρέας. Το βράζουμε για 5'.
Προσθέτουμε τις πιπεριές σε κομμάτια και τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Ανακατεύουμε για άλλα 5'.
Ρίχνουμε το ποτήρι φλιτζάνι ελαιόλαδο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το κρέας.

DSCN5095
Όταν ροδίσει, προσθέτουμε το κρασί. Κατόπιν τον τοματοπελτέ και ανακατεύουμε ξανά.

DSCN5096
Μετά από λίγο, βγάζουμε το φαγητό από το μάτι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας.

DSCN5098
Γαρνίρουμε με ρύζι. Καλή μας όρεξη!