RSS

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Σαλάτα με αυγά μεταπασχαλινή

Ένα από τα θέματα μετά το Πάσχα είναι πώς θα φυλάξουμε το αρκετό φαγητό που έχει μείνει. Ανάμεσα στα περισσεύματα και τα κόκκινα αυγά. Μπορούν να μας κάνουν ωραιότατη σαλάτα, γρήγορα και εύκολα!

Υλικά
3-4 αυγά (το χρώμα δεν έχει σημασία)
λίγο κασέρι
μερικές καυτερές πιπεριές
φρέσκο κρεμμυδάκι
παξιμαδάκια
μαγιονέζα-κέτσαπ
αλάτι, ξύδι μπαλσάμικο, κόκκινο πιπέρι
προαιρετικά πιπεριές Φλωρίνης, αγγουράκι τουρσί και ό,τι άλλο έχουμε

Βάζουμε σαν βάση τα παξιμαδάκια. Κόβουμε τα αυγά και τα προσθέτουμε.

Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις καυτερές πιπερίτσες και ό,τι άλλο έχουμε επιλέξει.

Ρίχνουμε λίγο αλάτι, ξύδι μπαλσάμικο και το κόκκινο πιπέρι. Αν θέλουμε, δένουμε τη σαλάτα με μαγιονέζα και μία κουταλιά κέτσαπ.

DSCN5640
Καλή μας όρεξη!

ΥΓ Μια ωραία ιδέα για αυγά τουρσί στη Μικρή Κουζίνα.

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Σπανακόπιτα


Μιας και αρκετοί θα πάμε στα χωριά αυτές τις ημέρες, οι πίτες είναι ανάμεσα στις σημαντικότερες γευστικές αναμνήσεις παιδικής και όχι μόνο ηλικίας.

Υλικά (για 1 ταψί - 16 κομμάτια)
1 πακέτο φύλλο κρούστας ή χωριάτικο φύλλο για πίτες
400 γρ φέτα
3 αυγά
1 κιλό σπανάκι
7-8 κλαράκια άνηθο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
5-6 κουταλιές βιτάμ

Ξεπαγώνουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε λίγο σε μία μεγάλη κατσαρόλα με 2-3 κουταλιές λάδι.

Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε το σπανάκι (καθαρισμένο και πλυμένο ή αν είναι κατεψυγμένο κατευθείαν από την κατάψυξη ή την συντήρηση) και το τσιγαρίζουμε λίγο (αν είναι από την συντήρηση που δεν έχει πάγο ίσα που το ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι).

Μόλις τσιγαριστεί, το σουρώνουμε και το πατάμε να φύγει το λάδι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Τρίβουμε την φέτα στον τρίφτη.

Χτυπάμε σ’ένα πιάτο τα αυγά σαν ομελέτα , προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά (σπανάκι, τυρί , αυγά).

2012-04-07 14.45.50
Λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε το ένα φύλλο και το λαδώνουμε και από πάνω. Βάζουμε την γέμιση , σκεπάζουμε με το άλλο φύλο και το λαδώνουμε και αυτό με περίπου 4 κουταλιές λάδι και 5-6 κουταλιές βιτάμ.


2012-04-07 14.47.39
Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια μέχρι κάτω για να βγουν όλα τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

2012-04-07 16.28.03 
Ψήνουμε στους 200 σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε ενδιάμεσα.

2012-04-07 16.29.07
Καλή μας όρεξη!