RSS

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Σπανακόρυζο με λεμόνι

Τον τελευταίο καιρό έχω καταπιαστεί με το ρύζι, καθώς μου στείλανε 15 κιλά και πρέπει να βρίσκω διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος ώστε να μη βαριόμαστε τις γεύσεις. Αυτή τη φορά είπα να δοκιμάσω σπανακόρυζο.

Υλικά
1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
3 κούπες ρύζι
1 κρεμμύδι ξερό
άνηθο
1 κούπα ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Αρχικά έβαλα το μισό λάδι στην κατσαρόλα να κάψει. Έπειτα πρόσθεσα το σπανάκι που δεν είχε ξεπαγώσει τελείως. Το άφησα γύρω στα 10'.
Έπειτα πρόσθεσα το ρύζι, το κρεμμύδι και τον ψιλοκομμένο άνηθο μαζί με το υπόλοιπο λάδι και μία κούπα νερό. Το νερό το έγραφε στην συνταγή, ίσως δεν έπρεπε να το ακολουθήσω γιατί τα υγρά από το σπανάκι και τον πάγο ήταν ήδη αρκετά.
Το κατέβασα στο μισό και το άφησα μέχρι να βράσει.

DSCN6274
Όταν πήρε τη βράση του, πρόσθεσα το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Κατέβασα τη θερμοκρασία στο χαμηλότερο και το άφησα λίγο ακόμη.

.
Το φαγητό βγήκε με λίγο παραπανίσιο νερό, μάλλον λόγω της επιπλέον κούπας που πρόσθεσα. Την επόμενη φορά θα ξέρω. Από γεύση πάντως ήταν μια χαρά!