RSS

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Μεζές με καβουρόψιχα

Η επιστροφή στη βάση σημαίνει και επιστροφή στις καλές συνήθειες, δηλαδή όσπρια, σαλάτες, φρούτα και μαγείρεμα γενικότερα. Ανάμεσα στα άλλα έρχονται και ιδέες της στιγμής για μεζεδάκια και συνοδευτικά.

Υλικά
μερικά sticks καβουρόψιχας τύπου σουρίμι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
3 μέρη μαγιονέζα- 1 μέρος κέτσαπ- 1 μέρος λεμόνι

Ψιλοκόβουμε καβουρόψιχα (που έχουμε ξεπλύνει) και κρεμμύδι.
Χτυπάμε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ και το λεμόνι. Η κέτσαπ είναι για προσθέσει λίγη γλυκάδα. Ανακατεύουμε και το μεζεδάκι είναι έτοιμο!

DSCN7721
Καλή μας όρεξη.

ΥΓ Όταν το έγραφα στο twitter, αντί για καβουρόψιχα έγραψα καψουρόψιχα. Άτιμη ζωή, με ένα σαρδάμ τα ανατρέπεις όλα!
ΥΓ1 Παλιότερη έμπνευση για καβουροσαλάτα με ζυμαρικά.

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Ζυμαρικά με λάδι, σκόρδο και καυτερή πιπεριά

Γυρνώντας από τις διακοπές είναι μια καλή εποχή για ξεσκαρτάρισμα των τροφίμων που έχουμε περισσέψει μέχρι να έρθει η ώρα για τις νέες προμήθειες. Οπότε σ'αυτές τις περιπτώσεις κανείς αυτοσχεδιάζει.

Υλικά
1/2 πακέτο ζυμαρικά (συνήθως μακαρόνια)
3 κουταλιές λάδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 καυτερές πιπεριές

προαιρετικά
κουκουνάρι
μαϊντανός

Ξεκινάμε να βράσουμε τα ζυμαρικά σε αρκετά αλατισμένο νερό. 1'-2' πριν βράσουν τελείως τα αποσύρουμε.
Αφού έχουμε ψιλοκόψει σκόρδο και πιπεριές, ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι και το καίμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε σκόρδο - πιπεριές. Δε χρειάζεται να μαυρίσει το σκόρδο. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά και προσθέτουμε κι αυτά.
Προς το τέλος προσθέτουμε το κουκουνάρι. Τα ζυμαρικά "πίνουν" το νερό και το λάδι και παίρνουν γεύση.
Στο τέλος σερβίρουμε με τον μαϊντανό πασπαλισμένο. Μπορούμε να προσθέσουμε και τυρί τριμμένο, αν θέλουμε. Συνολικά η προετοιμασία δε μας παίρνει πάνω από 15'.

DSCN7720
Καλή μας όρεξη!