RSS

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Cheesecake γι αρχάριους

Επειδή από παλιά είχαμε cheesecake και στο χωριό μου, αποφασίσαμε μια μέρα να επαναλάβουμε την συνταγή σε μια σχετικά απλή της εκτέλεση.

Υλικά
1 1/2 πακέτο petit beurre (το άλλο μισό το μασουλάμε)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 λεμόνι
1 κεσεδάκι τυρί κρέμα 300 γραμ.
1 βαζάκι μαρμελάδα της προτίμησής σας (φράουλα, βύσσινο κτλ)
250 γραμ ζωικό βούτυρο

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι ή μπρίκι και το προσθέτουμε σταδιακά στα μπισκότα μέχρι να γίνει το μείγμα εύπλαστο.
Βουτυρώνουμε το πυρέξ ή ταψάκι που έχουμε και απλώνουμε το μείγμα με τα χέρια. Προσέχουμε να απλωθεί παντού.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5-6 λεπτά ώστε να ομογενοποιηθεί το μπισκότο με το βούτυρο.
Το βγάζουμε να κρυώσει και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού, το ζαχαρούχο με το μίξερ ώστε να ανακατευτούν καλά.
Ρίχνουμε την κρέμα στη φόρμα και απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να σκεπαστεί παντού.
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ώστε να σφίξουν τα υλικά.
Πριν το σερβίρισμα, απλώνουμε τη μαρμελάδα ομοιόμορφα.


Ξέρουμε ότι έχει πετύχει όταν αισθανόμαστε στη γεύση τόσο το τυρί όσο και το γλυκό της μαρμελάδα και του ζαχαρούχου. Καλή μας όρεξη.

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Κοπανάκι κοτόπουλο με μέλι

Διαφορετικός τρόπος να κάνουμε το κοτόπουλο ώστε να γλείφουμε και τα δάχτυλά μας.

Υλικά
6 κοπανάκια κοτόπουλο
4 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλιτζανιού μέλι
χυμός από 1 λεμόνι
2 κουταλιές σούπας μπούκοβο
αλάτι, πιπέρι

Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα κοπανάκια κοτόπουλο. Παρεμπιπτόντως, πρόσφατα έμαθα τη διαφορά που έχει το κοπανάκι και το μπουτάκι.
Ανάμεσα στα κοπανάκια βάζουμε το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το μπούκοβο. Περιχύνουμε με το μέλι και το χυμό λεμονιού, τα οποία έχουμε ανακατέψει προηγουμένως ελαφρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 στον αέρα για περίπου μιάμιση ώρα.
Ενδιάμεσα, περίπου κάθε 20 λεπτά καλό είναι να γυρνάμε τα κοπανάκια ώστε να πάει παντού η σάλτσα.
Σερβίρουμε κατά προτίμηση με ρύζι.


Καλή μας όρεξη! Σημειωτέον ότι το κοτόπουλο θέλει χέρι για να φαγωθεί σωστά. Λόγω του μελιού γλείφουμε κυριολεκτικά τα δάχτυλά μας.