RSS

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Οι FoodBloggers ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό στις 8/3!

Το Σάββατο 08 Μαρτίου οι FoodBloggers σας υποδέχονται  στο Cheapart,(Στρατάρχη Αλεξάνδρου Παπάγου 13, Χαλάνδρι)από τις 12:30 έως τις 16.30,  σε μια γευστική εκδήλωση, όπου με τη δική σας προσφορά θα συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί.



Στην εκδήλωση θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα πλούσιο μπουφέ με σπιτικό, σαρακοστιανό φαγητό αλλά και νόστιμα, νηστίσιμα γλυκά, όλα μαγειρεμένα από την ομάδα των FoodBloggers και τους προσκεκλημένους τους. Το κόστος του μενού είναι 5€ για τους ενήλικες και 3€ για παιδιά!

Επίσης για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση και παιχνίδι!
Σε αυτή την προσπάθεια συγκέντρωσης των χρημάτων για καλό σκοπό, έχουμε στο πλευρό μας την υποστήριξη της εταιρείας: Αφοί Χαϊτογλου(Μακεδονικός Χαλβάς) και τη διάθεση του χώρου από το CHEAPART

*Ανάμεσα στους βοηθούς-συμμετέχοντες θα βρίσκομαι και γω.

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Pancake με λεμόνι και ζάχαρη


Pancake διαφορετικό από τα κλασικά, αφράτο στον φούρνο, με λεμόνι και ζάχαρη, το βρήκα εδώ

Υλικά
2 αυγά
1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κούπας γάλα
αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο
λίγη κανέλα
χυμό λεμονιού
ζάχαρη άχνη

Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο μέχρι να κάψει, ενώ σε ένα μπωλ χτυπάμε με σύρμα όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το λεμόνι και την ζάχαρη άχνη).

Ρίχνουμε το καυτό βούτυρο σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή πυρέξ διαμέτρου περίπου 22 εκ. και μετά ρίχνουμε τον χυλό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 γι αένα τέταρτο περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.

Σερβίρεται αμέσως ζεστό, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και χυμό λεμονιού.


Καλή μας όρεξη!

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Ινδικό butter chicken ή αλλιώς Murgh Makhani


Αν και αρχικά τρόμαξα με όλα τα υλικά που είδα, τελικά η εκτέλεση δεν ήταν τόσο δύσκολη! Είναι ένα υπέροχο ινδικό πιάτο που περιλαμβάνει τρία στάδια προετοιμασίας:
1. την μαρινάδα
2. την σάλτσα
3. το δέσιμο

Υλικά για την μαρινάδα 
2-3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
1 κούπα γιαούρτι
1/4 κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη
1/4 κ.γ. garam masala (ή αλλιώς ένα μείγμα από μαύρο και λευκό πιπέρι, γαρύφαλλο, κανέλα, κύμινο & κάρδαμο)
1 1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ. πάπρικα
1 κ.σ. πάστα ντομάτας
1 κ.γ. πάστα σκόρδου
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

Υλικά για την σάλτσα
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κύβους
λάδι
φρέσκο τζίντζερ σε κομμάτια (2 εκ. περίπου)
4-5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο σε κομμάτια
1 χούφτα ξερά φύλλα κάρυ (έβαλα σκόνη)
1 κ.γ. αλάτι
1/4 γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
8-10 ολόκληρους σπόρους πράσινου κάρδαμου
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι (έβαλα καυτερή πιπεριά από την γλάστρα μου)
1/4 κ.γ. κανέλλα
1 κ.γ. ζάχαρη
λίγο μαύρο πιπέρι
1 1/2 κούπα τριμμένη ντομάτα ή αποφλοιωμένη ντομάτα κονσέρβα

Υλικά για το δέσιμο 
3 κ.σ. βούτυρο
1/4 κούπας συμπυκνωμένο γάλα ή κρέμα γάλακτος


Πρώτα φτιάχνουμε την μαρινάδα. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. 'Επειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθεί όλο από την μαρινάδα. Καλύπτουμε το δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.



Συνεχίζουμε με την σάλτσα. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε για περίπου πέντε λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου πέντε λεπτά.



'Επειτα βάζουμε την σάλτσα σε ένα μπλέντερ και την πολτοποιούμε. Την τοποθετούμε στο ψυγείο, επίσης για μερικές ώρες.



Όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε, βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου. Σφραγίζουμε το κοτόπουλο, θα μας πάρει περίπου πέντε λεπτά. 'Επειτα προσθέτουμε την σάλτσα,την οποία έχουμε προηγουμένως ζεστάνει λίγο προσέχοντας όμως να μην βράσει,  ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για ακόμα δέκα λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο, ανακατεύοντας συχνά.

Τέλος, ρίχνουμε το συμπυκνωμένο γάλα ή την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για ακόμα δύο λεπτά.

Σερβίρουμε με ρύζι και ψωμί ναν. Καλή μας όρεξη!




Την συνταγή μπορείτε να την δείτε σε βίντεο, εδώ 




Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Καροτόσουπα με τζίντζερ και κρέμα λεμονιού

Η αδυναμία μου στις σούπες είναι γνωστή! Η συγκεκριμένη με κέρδισε ήδη από τον τίτλο!

Υλικά για την σούπα
25γρ. ανάλατο βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
600γρ. καθαρισμένα καρότα κομμένα σε κομμάτια
2 ζωμούς κοτόπουλου και 700 ml νερό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για την κρέμα λεμονιού
60ml κρέμα γάλακτος
τριμμένη φλούδα από 1 λεμόνι

Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ψήνουμε για 4 λεπτά, προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα κομμένα καρότα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό και τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να σιγοβράσει η σούπα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού. Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ τον τριμμένο φλοιό λεμονιού με την κρέμα γάλακτος να αρωματιστεί και αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα στο ψυγείο.

Στο μπλέντερ αλέθουμε την σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη.




Προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι όσο αλάτι χρειάζεται. Αν είναι αρκετά παχύρρευστη προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμα.

Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με λίγη κρέμα λεμονιού.



Καλή μας όρεξη!


Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Ινδικό ψωμί Naan


Το ψωμάκι naan, συνοδευτικό για τα ινδικά φαγητά μας. Εύκολο και νόστιμο

Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μαγιά (7γρ)
1 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. λάδι
1/4 κούπας γάλα

Αναμειγνύουμε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.

Κάνουμε μία μικρή τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι.

Παίρνουμε το γάλα και πολύ προσεκτικά προσθέτουμε λίγες σταγόνες ζεστού νερού μέχρι που το γάλα να γίνει χλιαρό.

Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.

Καλύπτουμε το μπολ με μία πετσέτα και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα μέχρι να διπλασσιαστεί.

Μόλις γίνει η ζύμη μας, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και φτιάχνουμε οβάλ μπάλες.

Με ένα πλάστη ανοίγουμε την ζύμη. 'Οσο πιο λεπτή την κάνουμε, τόσο καλύτερα θα ψηθεί. Με τα παραπάνω υλικά γίνονται περίπου 8 ψωμάκια naan



Βάζουμε τα ψωμάκια naan σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρονται ιδανικά ζεστά, σκέτα ή με βούτυρο.



Καλή μας όρεξη!  

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Κοκκινιστό κοτόπουλο με ρύζι


Υλικά

5-6 κοπανάκια κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κονσέρβα ντοματάκια
μισό ποτηράκι κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
2 γαρύφαλλα
2 μπαχάρια
αλάτι, λάδι
1 κούπα ρύζι

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε ελαφρά σε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο πλυμένο και το αφήνουμε να ροδίσει.

Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την ντομάτα και νερό ίσα που να καλύπτει το κοτόπουλο.

Προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο, τα δαφνόφυλλα, το γαρύφαλλο, τα μπαχάρια και το αλάτι και σκεπάζουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα.

Προσθέτουμε το ρύζι (αν χρειαστεί και λίγο νερό) και σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε να βράζουμε μέχρι να γίνει το ρύζι, προσέχοντας μην μας κολλήσει.

Καλή μας όρεξη!