Πανεύκολος και πεντανόστιμος ουζομεζές για τις καλοκαιρινές - και όχι μόνο - βραδιές.
Ιδιαίτερα αγαπημένο για τους λάτρεις του σκόρδου.
Υλικά
3 μελιτζάνες άσπρες
λάδι, ξύδι
σκόρδο (όσες σκελίδες θέλουμε)
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους, τις αλοίφουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για περίπου μία ώρα.
Τις βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ με ψιλοκομμένο σκόρδο ενδιάμεσα και ρίχνουμε από πάνω λαδόξυδο.
Μπορούμε να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο για αρκετές μέρες και τις τρώμε σαν καλοκαιρινό μεζέ με ουζάκι!
Καλή μας όρεξη!
Ιδιαίτερα αγαπημένο για τους λάτρεις του σκόρδου.
Υλικά
3 μελιτζάνες άσπρες
λάδι, ξύδι
σκόρδο (όσες σκελίδες θέλουμε)
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους, τις αλοίφουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για περίπου μία ώρα.
Τις βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ με ψιλοκομμένο σκόρδο ενδιάμεσα και ρίχνουμε από πάνω λαδόξυδο.
Μπορούμε να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο για αρκετές μέρες και τις τρώμε σαν καλοκαιρινό μεζέ με ουζάκι!
Καλή μας όρεξη!