RSS

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Αλμυρά μάφινς

Λίγο καιρό πριν, σχεδόν σα χριστουγεννιάτικο δώρο, έλαβα ορισμένα δώρα μαγειρικής από την εταιρεία Silikomart. Πέρα από τη χαρά του να λαμβάνεις δώρα, είναι αρκετά χρήσιμα στο μαγείρεμα, καθώς δίνουν επιπλέον ευκολίες. Για παράδειγμα, καιρό τώρα ήθελα να δοκιμάσω να κάνω cupcakes και muffins αλλά δεν είναι τα κατάλληλα σκεύη. Αφού πλέον είναι στην διάθεσή μου, ιδού και μία συνταγή για αλμυρά μάφινς - η έμπνευσή της προήλθε από μία αντίστοιχη που βρήκα στις Συνταγές της Παρέας, πάντα με τις δικές μου παραλλαγές.

Υλικά
200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ρίγανη, ματζουράνα, θυμάρι ή ό,τι άλλο σας αρέσει
αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο γλυκό
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά
2 αυγά
100 γρ. τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση αλμυρό)
100 γρ. πάριζα
100 γρ. ζαμπόν
μερικές λιαστές ντομάτες

Αρχικά ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τα μυρωδικά και τα αλατοπίπερα σε μεγάλο μπολ ώστε να ομογενοποιηθούν.

Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε ελαιόλαδο, γάλα και αυγά. Χρειάζονται καλό ανακάτεμα ώστε και αυτά να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μεγάλο μπολ με το αλεύρι κτλ. Τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν χυλός.
Κατόπιν, προσθέτουμε το τυρί, την πάριζα, το ζαμπόν και τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.

Γεμίζουμε το μίγμα στο ειδικό σκεύος - προσοχή να μην το παραγεμίσουμε, καθώς αυτό θα φουσκώσει. Το συγκεκριμένο (mini wonder cakes) δε χρειάζεται ειδικά χαρτάκια, καθώς λόγω σιλικόνης δεν κολλάει. Αν θέλουμε, πάντως, χρησιμοποιούμε.

Ψήνουμε για περίπου 25'-30'.

Καλή μας όρεξη!