RSS

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Η συνταγή είναι από τα χέρια της μαμάς, οπότε έχει μια έξτρα γλύκα! Χρησιμοποιούμε ως βάση τα πράσινα κολοκύθια.

Υλικά 
5 φύλλα χωριάτικο φύλλο με ελαιόλαδο
2 μεγάλα κολοκύθια πράσινα (10 κούπες κολοκύθι σε κύβους)
1 φλιτζάνι γάλα
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 φακελάκι άνθος βανίλια αραβοσίτου
2 βανίλιες
2 κουταλιές βιτάμ
κανέλλα, αλάτι


Κόβουμε και καθαρίζουμε τα κολοκύθια αφαιρώντας τα σπόρια και την φλούδα. Τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια (περίπου 10 κούπες) και τα βράζουμε σε μία κατσαρόλα.
Όταν βράσουν, τα πατάμε με το πηρούνι και τα πολτοποιούμε.

Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι γάλα, 2 αυγά, 1 πρέζα αλάτι, 1 κούπα ζάχαρη, 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου, τις 2 βανίλιες, 2 κουταλιές βιτάμ και 2 κουταλιές κανέλλα.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά με το μίξερ, ώστε να γίνει μία κρέμα ρευστή.



 Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε και λαδώνουμε τα φύλλα ένα ένα.



Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στην μέση και διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων πασπαλίζοντας με ζάχαρη και κανέλλα.



Πάνω στην κρέμα ρίχνουμε ένα χτυπημένο κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα μέχρι να κοκκινίσει καλά.


Καλή μας όρεξη!

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Πανεύκολη Τούρτα παγωτό με μπισκότα

Τούρτα παγωτό να μας δροσίζει, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε πολλά-πολλά! Γρήγορη και εύκολη εκτέλεση.

Υλικά 
1 γάλα ζαχαρούχο
1 γάλα εβαπορέ
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα


Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ γάλα, καθώς και τις βανίλιες (τα γάλατα καλό είναι να είναι κρύα από το ψυγείο).

Χτυπάμε το μείγμα έως ότου γίνει κρέμα.

Προσθέτουμε τα μπισκότα, αφού τα έχουμε σπάσει σε κομματάκια και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ και βάζουμε στην κατάψυξη. Σερβίρεται μετά από 5 ώρες.


Καλή μας όρεξη!