RSS

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Πράσινη σαλάτα με σως γιαουρτιού

Την σαλάτα αυτή τη συναντήσαμε σε ένα μαγαζί στον Ναύπλιο. Έγινε προσπάθεια να "αντιγραφεί" όσο πιο πιστά γίνεται! Την διαφορά κάνει, πάντως, η σως γιαουρτιού.

Υλικά 
Σαλάτα σγουρή πράσινη και κόκκινη
Ρόκα
Πράσινη και κόκκινη πιπεριά
Καρύδια
Ντοματάκια πομοντόρο
Κρουτόν
Μισή κούπα γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο
Οξύμελο

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά.

Ψιλοκόβουμε την σγουρή σαλάτα, την ρόκα, τις πιπεριές και τα ντοματάκια.

Τρίβουμε τα καρύδια σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το κρουτόν.

Αλατίζουμε και ρίχνουμε όσο οξύμελο επιθυμούμε.

Σε μία κούπα ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι και μία σκελίδα σκόρδο τριμμένο και προσθέτουμε πάνω στην σαλάτα μας.


Καλή μας όρεξη!

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Λαβράκι λεμονάτο στο φούρνο

Είτε το πούμε λαβράκι είτε λαυράκι το θέμα είναι ότι σίγουρα πρόκειται για ένα νόστιμο ψάρι που μπορεί να μαγειρευτεί γρήγορα και εύκολα. Εφόσον δεν έχουμε κάρβουνα και ψησταριά, μπορούμε να το κάνουμε θαυμάσια στο φούρνο.

Υλικά 
1 λαβράκι
1 λεμόνι
1 κρεμμύδι
σέλινο, αλάτι, πιπέρι


Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι.

Κόβουμε το λεμόνι σε φέτες και το τοποθετούμε στο πυρέξ σαν βάση, που θα ακουμπήσει επάνω το ψάρι. Ψιλοκόβουμε το σέλινο και το κρεμμύδι και τα βάζουμε πάνω από το λεμόνι.

Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι, και το ακουμπάμε πάνω στα λεμόνια και στο σέλινο, ενώ βάζουμε και στο εσωτερικό του.

Πάνω από το ψάρι ακολουθεί μία ακόμα στρώση λεμόνι και σέλινο, καθώς και ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.


Καλή μας όρεξη!

ΥΓ Ομολογώ ότι δοκίμασα και έφαγα και τις φέτες λεμονιού. Είχαν ενδιαφέρουσα γεύση.