RSS

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Μυλοκόπι λεμονάτο στον φούρνο

Για αυτή τη συνταγή δεν έχω λόγια. Απλά εξαφανίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά!

Υλικά

1 μυλοκόπι
χοντρό αλάτι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
4 λεμόνια
θυμάρι
δενδρολίβανο

Καθαρίζουμε το ψάρι, βγάζουμε τα εντόσθια, αφαιρούμε τα λέπια και κόβουμε τα πτερύγια.
Μπορούμε εναλλακτικά να ζητήσουμε από τον ιχθυοπώλη να μας το καθαρίσει.

Πλένουμε με νερό το ψάρι και το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.

Κάνουμε βαθιές χαρακιές στο χοντρό κομμάτι του ψαριού και βάζουμε μέσα φέτες λεμονιού. Αλατίζουμε με χοντρό αλάτι στο εξωτερικό και στο εσωτερικό του ψαριού, επίσης βάζουμε θυμάρι και φρέσκο δεντρολίβανο.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και το χυμό ενός στυμμένου λεμονιού και ψήνουμε περίπου για μία ώρα στους 180 βαθμούς.



Καλή μας όρεξη


Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Μπρόκολο ογκρατέν με κρέμα γιαουρτιού

Πρώτη συνταγή του χρόνου κι είπαμε να το ρίξουμε σε λίγο πιο υγιεινή διατροφή και κυρίως να βρούμε νόστιμες συνταγές για το σχετικά άχαρο μπρόκολο. Η συνταγή θεωρείται επίσης κατάλληλη για παιδιά.

Υλικά

1 κιλό μπρόκολα
2 μικρά πράσα, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου
20 ντοματίνια
60 γρ. κεφαλοτύρι
αλάτι, πιπέρι, λάδι

Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού

600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά
3 αυγά
60 γρ. κεφαλοτύρι
αλάτι, πιπέρι, λάδι

Αφαιρούμε από τα μπρόκολα το σκληρό μέρος από τα κοτσάνια τους, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την βάση προς τα κάτω, με τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει και τα βράζουμε για 10 λεπτά από τη στιγμή που κοχλάζει το νερό.

Τα βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και μόλις κρυώσουν τα χωρίζουμε σε μπουκετάκια.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα ταψί απλώνουμε το μπρόκολο, τα ντοματίνια και τα σοταρισμένα πράσα με το σκόρδο.
Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά ώσπου να ενωθούν.

Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα γιαουρτιού, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  βαθμούς, έως ότου να ροδίσει η κρούστα.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Καλή μας όρεξη!