RSS

Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Γεμιστά με κινόα

Νέα υλικά προστίθενται στην κουζίνα χάρη στο kitsopaido!

Δεν είχα φάει ποτέ ως τώρα, αλλά δοκίμασα, μου άρεσε πάρα πολύ και προτείνω την κινόα, η οποία μάλιστα θεωρείται superfood!

Είναι σιτηρό αλλά έχει την διατροφική αξία δημητριακών, καθώς περιέχει σίδηρο, βιταμίνη  Β, βιταμήνη Ε,μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο ασβέστιο και φυτικές ίνες.

Υλικά
4 ντομάτες
4 πιπεριές
1 κολοκυθάκι
2 φλιτζάνια κινόα καλά πλυμμένη
1-2 πατάτες
λίγο σκόρδο
αλάτι,πιπέρι, λάδι, μαιντανό ψιλοκομμένο

Αδειάζουμε τα λαχανικά και κρατάμε την ψίχα της ντομάτας.

Την περνάμε από τον τρίφτη καθώς και το κολοκυθάκι και τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ μαζί με αλάτι,πιπέρι,μαιντανό, σκόρδο, κινόα.

Ανακατεύουμε το μείγμα και γεμίζουμε με αυτό τις πιπεριές και τις ντομάτες.

Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ μαζί με πατάτες και λίγο νερό και λάδι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 1/2 ώρα!




Καλή μας όρεξη!


Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Πένες με σολωμό

Τα ζυμαρικά είναι πάντα η εύκολη λύση που μπορεί να σε βγάλει από την δύσκολη θέση του τι να μαγειρέψεις όταν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος. Ανάλογα με τα υλικά που υπάρχουν στο σπίτι μπορείς κάθε φορά να πειραματίζεσαι με διαφορετικές σάλτσες, αναλόγως του γούστου σου. Η παρακάτω συνταγή είναι με μόνο τέσσερα υλικά και είναι εναλλακτική της κλασικής καρμπονάρας :

Υλικά
Μισό πάκο πένες
3 αυγά
Καπνιστό σολωμό
Μαιντανός

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.

Σε ένα μπωλ χτυπάμε σαν ομελέτα τρεις κρόκους αυγών και ένα ασπράδι.
(Η αναλογία είναι ένας κρόκος αυγού ανά μερίδα και ένα ασπράδι ανά τέσσερα πιάτα περίπου).

Μόλις βράσουν οι πένες τις στραγγίζουμε και τις επανατοποθετούμε στην κατσαρόλα.

Περιχύνουμε τα αυγά, ανακατεύοντας διαρκώς (όσο είναι ζεστά τα ζυμαρικά αλλά χωρίς να γίνουν ομελέτα τα αυγά).

Προσθέτουμε ψιλοκομμένο φιλέτο καπνιστού σολωμού.

Σερβίρουμε με μαιντανό.



Καλή μας όρεξη!

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

Μπακαλιαράκια στον φούρνο με σκορδάτο λαδολέμονο

Μας αρέσει το ψάρι αλλά όχι η μυρωδιά του τηγανιτού μέσα στο σπίτι. Αναζητώντας συνταγή για τα μπαλιαράκια, βρήκα αυτή την εκτέλεση και το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό!

Υλικά
6 μπακαλιαράκια
4 σκελίδες σκόρδο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 φλ. ελληνικού καφέ νερό

Σε ένα μπολ ρίχνουμε λάδι, λεμόνι, ρίγανη, λιωμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε τα υλικά σαν να χτυπάμε ομελέτα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ένα μικρό ταψάκι (που να χωράει τα ψάρια περίπου ακριβώς), τοποθετούμε τα ψάρια πάνω σε λαδόκολλα και τα περιχύνουμε με το σκορδάτο λαδολέμονο. Προσθέτουμε και το λίγο νεράκι από μία γωνιά, ώστε να μην ξεπλυθούν τα ψάρια από το λαδολέμονο.


Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά (προσέχουμε μη μας στεγνώσουν).


Καλή μας όρεξη!