Γιατί τα ωραιότερα γλυκά, είναι της μαμάς!
Υλικά για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
4 κ.σ. αλεύρι
4 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
4 κρόκκους αυγού
1/3 βούτυρο (χάρτινη συσκευασία)
Υλικά για τη σαντιγύ
1 μόρφατ
1/4 κιλού ζάχαρη άχνη
μισό ζαχαρούχο
1 ασπράδι χτυπημένο
1 βανίλια
Υλικά για την στρώση
3 πακέτα σφολιατίνια
Ξεκινάμε με την σαντιγύ καθώς πρέπει να την βάλουμε στο ψυγείο να σταθεί.
Χτυπάμε όλα τα υλικά (μόρφατ, ζάχαρη άχνη, ζαχαρούχο, ασπράδι, βανίλια) μέχρι να γίνει η σαντιγύ μας και την βάζουμε στο ψυγείο.
Για να φτιάξουμε την κρέμα, βάζουμε μισό λίτρο γάλα σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, τις βανίλιες και τους κρόκκους και χτυπάμε καλά.
Βάζουμε το υπόλοιπο μισό λίτρο γάλα σε μία κατσαρόλα να βράσει.
Όταν είναι έτοιμο το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές κι έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο για να λιώσει.
Βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Tip: για να μην πιάσει κρούστα η κρέμα, καλύπτουμε το σκεύος με μεμβράνη ώστε να μην παίρνει αέρα.
Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι στρώνουμε μία σειρά από σφολιατίνια.
Από πάνω βάζουμε την κρέμα (αφού έχει κρυώσει) και στρώνουμε με το κουταλάκι.
Πάνω από την κρέμα βάζουμε ακόμα μία στρώση σφολιατίνια. (κρατάμε λίγα για την διακόσμηση)
Βάζουμε πάνω πάνω την σαντιγύ και χρησιμοποιούμε τρίμματα από μπισκότα σφολιατίνας για να διακοσμήσουμε το γλυκό.
Καλή μας όρεξη!
Υλικά για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
4 κ.σ. αλεύρι
4 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
4 κρόκκους αυγού
1/3 βούτυρο (χάρτινη συσκευασία)
1 μόρφατ
1/4 κιλού ζάχαρη άχνη
μισό ζαχαρούχο
1 ασπράδι χτυπημένο
1 βανίλια
Υλικά για την στρώση
3 πακέτα σφολιατίνια
Ξεκινάμε με την σαντιγύ καθώς πρέπει να την βάλουμε στο ψυγείο να σταθεί.
Χτυπάμε όλα τα υλικά (μόρφατ, ζάχαρη άχνη, ζαχαρούχο, ασπράδι, βανίλια) μέχρι να γίνει η σαντιγύ μας και την βάζουμε στο ψυγείο.
Για να φτιάξουμε την κρέμα, βάζουμε μισό λίτρο γάλα σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, τις βανίλιες και τους κρόκκους και χτυπάμε καλά.
Βάζουμε το υπόλοιπο μισό λίτρο γάλα σε μία κατσαρόλα να βράσει.
Όταν είναι έτοιμο το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές κι έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο για να λιώσει.
Βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Tip: για να μην πιάσει κρούστα η κρέμα, καλύπτουμε το σκεύος με μεμβράνη ώστε να μην παίρνει αέρα.
Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι στρώνουμε μία σειρά από σφολιατίνια.
Από πάνω βάζουμε την κρέμα (αφού έχει κρυώσει) και στρώνουμε με το κουταλάκι.
Πάνω από την κρέμα βάζουμε ακόμα μία στρώση σφολιατίνια. (κρατάμε λίγα για την διακόσμηση)
Βάζουμε πάνω πάνω την σαντιγύ και χρησιμοποιούμε τρίμματα από μπισκότα σφολιατίνας για να διακοσμήσουμε το γλυκό.
Καλή μας όρεξη!
Υπέροχο γλυκάκι και τόσο ελαφρύ στη γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα αγαπημένα! :)
Διαγραφήσυμφωνω.αλλα εχω μια απορια.γιατι το ασπραδι στη σαντιγυ.
ΑπάντησηΔιαγραφή