Το παρακάτω γλυκό προέκυψε μία μέρα υπογλυκαιμίας, με εύκολα υλικά που συνήθως υπάρχουν στο σπίτι. Δοκιμάστε το!
Υλικά για δύο μπολάκια
Μπισκότα πτι-μπερ (περίπου 10)
1 κρέμα στιγμής Γιώτης σοκολάτα
350ml γάλα
1 κουταλιά Nescafe
λίγα κερασάκια για τη γαρνιτούρα
λίγα αμύγδαλα για τη γαρνιτούρα
Παίρνουμε τα μπισκότα πτι-μπερ και τα σπάμε με τα χέρια μας σε ένα μπολάκι.
Σε ένα ποτήρι διαλύουμε τον καφέ με λίγο νερό κι έπειτα ραντίζουμε με τον καφέ τα μπισκότα, για να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής Γιώτης σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει στο σακουλάκι (αναμιγνύουμε δηλαδή το γάλα με την σκόνη και το χτυπάμε για δύο λεπτά).
Σε μπολάκια παγωτού ή ποτηράκια βάζουμε τα μπισκότα σαν βάση.
'Επειτα βάζουμε μία στρώση κρέμα στιγμής.
Προσθέτουμε ξανά μία στρώση μπισκότο και ξανά μία στρώση κρέμα.
Από πάνω γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα κεράσια και τριμμένο αμύγδαλο και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για 1-2 ώρες.
Υλικά για δύο μπολάκια
Μπισκότα πτι-μπερ (περίπου 10)
1 κρέμα στιγμής Γιώτης σοκολάτα
350ml γάλα
1 κουταλιά Nescafe
λίγα κερασάκια για τη γαρνιτούρα
λίγα αμύγδαλα για τη γαρνιτούρα
Παίρνουμε τα μπισκότα πτι-μπερ και τα σπάμε με τα χέρια μας σε ένα μπολάκι.
Σε ένα ποτήρι διαλύουμε τον καφέ με λίγο νερό κι έπειτα ραντίζουμε με τον καφέ τα μπισκότα, για να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής Γιώτης σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει στο σακουλάκι (αναμιγνύουμε δηλαδή το γάλα με την σκόνη και το χτυπάμε για δύο λεπτά).
Σε μπολάκια παγωτού ή ποτηράκια βάζουμε τα μπισκότα σαν βάση.
'Επειτα βάζουμε μία στρώση κρέμα στιγμής.
Προσθέτουμε ξανά μία στρώση μπισκότο και ξανά μία στρώση κρέμα.
Από πάνω γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα κεράσια και τριμμένο αμύγδαλο και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για 1-2 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου