Η μελιτζάνα θεωρείται - και κατ'εμέ είναι - η βασίλισσα του καλοκαιριού, όσον αφορά στα διάφορα ζαρζαβατικά. Αρκετά παρεξηγημένο φαγώσιμο, μπορεί να φαγωθεί με διάφορους τρόπους, εκτός από ωμό. Η συγκεκριμένη συνταγή γίνεται στο φούρνο, συνοδεία από χυμό ντομάτας και γαρνιτούρα φέτας και ντοματάκια Σαντορίνης.
Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες τύπου Σύρου
2-3 ώριμες ντομάτες
2-3 κρεμμύδια
250 περίπου γραμμάρια φέτα
ρίγανη ή ματζουράνα
ελαιόλαδο
χυμός ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
ντοματάκια Σαντορίνης για γαρνιτούρα
Αρχικά κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε σε αλατόνερο για περίπου μισή ώρα να ξεπικρίσουν.
Αφού τις ξεβγάλουμε και στεγνώσουμε από τα πολλά νερά, τις τοποθετούμε στο ταψί. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 180ο για 25' περίπου. Ελέγχουμε να δούμε ότι έχουν πάρει χρώμα.
Ανακατεύουμε τον τοματοχυμό με αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη.
Κατόπιν, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες που έχουμε κόψει σε ροδέλες.
Προσθέτουμε τον τοματοχυμό και ακόμη λίγο λάδι.
Ψήνουμε για άλλα 20' περίπου.
Έπειτα, προσθέτουμε τη φέτα και πασπαλίζουμε με ρίγανη ή ματζουράνα.
Όταν δούμε τη φέτα να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε τα τοματάκια Σαντορίνης που τα έχουμε ζουλήξει ελαφρά ώστε να ανοίξουν για γαρνιτούρα και σβήνουμε το φούρνο. Αφήνουμε για λίγη ώρα.
Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό.
Καλή μας όρεξη!
Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες τύπου Σύρου
2-3 ώριμες ντομάτες
2-3 κρεμμύδια
250 περίπου γραμμάρια φέτα
ρίγανη ή ματζουράνα
ελαιόλαδο
χυμός ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
ντοματάκια Σαντορίνης για γαρνιτούρα
Αρχικά κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε σε αλατόνερο για περίπου μισή ώρα να ξεπικρίσουν.
Αφού τις ξεβγάλουμε και στεγνώσουμε από τα πολλά νερά, τις τοποθετούμε στο ταψί. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 180ο για 25' περίπου. Ελέγχουμε να δούμε ότι έχουν πάρει χρώμα.
Ανακατεύουμε τον τοματοχυμό με αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη.
Κατόπιν, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες που έχουμε κόψει σε ροδέλες.
Προσθέτουμε τον τοματοχυμό και ακόμη λίγο λάδι.
Ψήνουμε για άλλα 20' περίπου.
Έπειτα, προσθέτουμε τη φέτα και πασπαλίζουμε με ρίγανη ή ματζουράνα.
Όταν δούμε τη φέτα να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε τα τοματάκια Σαντορίνης που τα έχουμε ζουλήξει ελαφρά ώστε να ανοίξουν για γαρνιτούρα και σβήνουμε το φούρνο. Αφήνουμε για λίγη ώρα.
Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό.
Καλή μας όρεξη!
ΥΓ Τα ντοματάκια Σαντορίνης είναι το 5ο από τα τοπικά προϊόντα των Κυκλάδων που συμμετέχει στην κατηγορία των αυθεντικών γεύσεων των πρώτων ταξιδιωτικών βραβείων για την ανάδειξη των ελληνικών νησιών που διοργανώνει το travelplanet24. Μπορείτε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό στο http://bit.ly/tp24_summerfash
Tέλειο! Θα το φτιάξω αύριο. Από τις αναρτήσεις που διάβαζα για Σουηδία βρέθηκα εδώ...Δε λέω καλή η Σουηδία αλλα σαν την κουζίνα της Ελλάδας δεν εχει
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια χαρά βόλτα, λοιπόν! Από Σουηδία στις μελιτζάνες :-)
Διαγραφή