Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Απλό και γρήγορο πλιγούρι με ντομάτα

Το πλιγούρι (ή πληγούρι ή μπλιγούρι σε κάποιες περιοχές) είναι μία θρεπτική τροφή, με αρκετές βιταμίνες, ενώ όταν συνοδεύεται με κάποιο γαλακτοκομικό (κυρίως γιαούρτι) μας δίνει ένα πλήρες γεύμα. Άλλο θετικό στοιχείο είναι ότι μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα.

Υλικά
1 κούπα πλιγούρι
2-3 σχετικά ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης τουρσί σε μικρά κομματάκια
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο
μισή κούπα ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Ρίχνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. Κατόπιν σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να πάρουν λίγο χρώμα.

Κατόπιν, ρίχνουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις σοτάρουμε και αυτές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη. Προσθέτουμε μία κούπα νερό - δε χρειάζεται παραπάνω καθώς οι ντομάτες έχουν αρκετά υγρά.

Αφού πάρει μία βράση, προσθέτουμε το πλιγούρι. Ανακατεύουμε καλά να μην κολλήσει, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να πιει όλο το νερό. Ελέγχουμε ενδιάμεσα να μην κολλήσει.



Προσωπικά, προτιμώ να το σερβίρω με γιαούρτι ή φέτα ως κανονικό γεύμα! Εναλλακτικά πάει είτε με λαχανικά είτε και με κρεατικά.

Καλή μας όρεξη!

2 σχόλια: