Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ντοματόσουπα

Για τα πρώτα κρύα του Φθινοπώρου και γιατί τα κρυώματα μας έχουν περικυκλώσει, έκανα την παρακάτω power ντοματόσουπα (για αυτούς που αντέχουν τα καυτερά)!

4-5 ώριμες ντομάτες
1 ζωμός κοτόπουλο
2 κρεμμύδια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή πιπεριά
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
λάδι


Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στο μπλέντερ να γίνουν σάλτσα.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τρία ποτήρια νερό και τον ζωμό κοτόπουλου.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μόλις διαλυθεί ο ζωμός.

'Επειτα προσθέτουμε λίγο λάδι, τον χυμό ντομάτας, την καυτερή πιπεριά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο και μισό κουταλάκι ζάχαρη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για μισή περίπου ώρα.

Σερβίρουμε με τυράκι και ψωμάκι.


Καλή μας όρεξη!




1 σχόλιο:

  1. Ντοματόσουπα ρε φίλε; Άντε βάλε καμιά συνταγή της προκοπής!! :P
    Τα φιλιά μου!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή