Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Χοιρινό μαγειρεμένο με μέλι και μουστάρδα

Συνταγή με κλασικά υλικά που έχουμε σε κάθε κουζίνα, μαγειρεμένα με τρόπο ελαφρώς διαφορετικό, καθώς συνδυάζουμε κρέας με γλυκιές γεύσεις, ενώ σιγοβράζει σε λευκό κρασί.

Υλικά

800 γρ. ψαχνό από μπούτι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. κέτσαπ
1 ποτήρι κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι, λάδι

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές και το σωτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο. Μόλις ροδοκοκκινίσουν ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο.

Ανακατεύοντας συνέχεια ρίχνουμε το μέλι, την μουστάρδα, το κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι.

Σβήνουμε με λευκό κρασί.

Ανακατεύουμε για να ενωθούν όλα τα υλικά, χαμηλώνουμε την φωτικά, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή και βελούδινη.



Καλή μας όρεξη!

3 σχόλια:

  1. Σήμερα βρήκα τη συνταγή αυτή..αύριο θα την εκτελέσω με το κοτόπουλο πάντως γίνεται θεσπέσιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! Φαντάζομαι ότι με το κοτόπουλο θα είναι εξίσου νόστιμο! Καλά μαγειρέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή