Αν και ο τραχανάς της γιαγιάς Βάγιας εξακολουθεί να είναι best seller, μου αρέσει να πειραματίζομαι με τις γεύσεις και παραθέτω μία άλλη ενδιαφέρουσα εκδοχή:
Υλικά*
2 κ.σ. τραχανάς ξινός
1 κ.σ. γιαούρτι πρόβειο
μισή ντομάτα
λίγη φέτα
*Οι παραπάνω ποσότητες αφορούν μία μερίδα τραχανά.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον τραχανά με την ψιλοκομμένη ντομάτα και νερό ίσα να σκεπάσει τα υλικά μας.
Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε και ανακατεύουμε συχνά. Όταν πιει τα υγρά του (περίπου 5 λεπτά), προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου γίνει μία ωραία παχύρευστη κρέμα (άλλα 5 λεπτά).
Τέλος, σερβίρουμε με τριμμένη φέτα.
Καλή μας όρεξη!
Υλικά*
2 κ.σ. τραχανάς ξινός
1 κ.σ. γιαούρτι πρόβειο
μισή ντομάτα
λίγη φέτα
*Οι παραπάνω ποσότητες αφορούν μία μερίδα τραχανά.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον τραχανά με την ψιλοκομμένη ντομάτα και νερό ίσα να σκεπάσει τα υλικά μας.
Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε και ανακατεύουμε συχνά. Όταν πιει τα υγρά του (περίπου 5 λεπτά), προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου γίνει μία ωραία παχύρευστη κρέμα (άλλα 5 λεπτά).
Τέλος, σερβίρουμε με τριμμένη φέτα.
Καλή μας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου