Στη γειτονιά έχει ανοίξει εδώ και κάποια χρόνια ένα κρεοπωλείο το οποίο φέρνει ομολογουμένως καλά κρεάτα και όχι μόνο, καθώς διαθέτει επίσης αυγά, μέλι ενώ ετοιμάζει σουβλάκια, σεφταλιές και άλλα ενδιαφέροντα και νόστιμα. Ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίζουν είναι αυθεντικά χωριάτικα λουκάνικα όπως πρέπει να είναι. Τις προάλλες προμηθευτήκαμε μία θηλιά δύο κομματιών και είπαμε να τη μαγειρέψουμε ανάλογα.
Υλικά
1 θηλιά χωριάτικο λουκάνικο
μέλι
μουστάρδα
λεμόνι
λοιπά καρυκεύματα κατά το δοκούν
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στο πάνω-κάτω για 10' περίπου. Επειδή είχα διάθεση πειραματισμού με αυτή τη συνταγή, κόψαμε το ένα κομμάτι της θηλιάς σε μικρά κομματάκια και το άλλο το αφήσαμε αυτούσιο. Σε πυρέξ βάζουμε λίγο νερό.
Χτυπάμε σε κούπα μέλι - μουστάρδα και λίγο λεμόνι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε κάποιο καρύκευμα που μας κάνει κέφι. Στη συνταγή αυτή χρησιμοποίησα 2 διαφορετικά - κόκκινο γλυκό πιπέρι για να φάνε και τα παιδιά και καυτερή πάπρικα σε ορισμένα κομμάτια για τις ορέξεις του μπαμπά.
Απλώνουμε τα λουκάνικα στο πυρέξ και περιχύνουμε με το μίγμα, το οποίο πρέπει να είναι σε παχύρρευστη μορφή. Ψήνουμε για περίπου μιάμιση ώρα στους 180 - ανάλογα πάντα με το φούρνο που έχουμε. Ιδανικά, θα πρέπει να έχει πιει το νερό και να έχουν μείνει μόνο τα υγρά από τα λουκάνικα και τη σάλτσα.
Αυτή τη φορά το σερβίραμε με ρύζι και βραστά λαχανικά - μπρόκολο και καρότο. Καλή μας όρεξη!
Υλικά
1 θηλιά χωριάτικο λουκάνικο
μέλι
μουστάρδα
λεμόνι
λοιπά καρυκεύματα κατά το δοκούν
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στο πάνω-κάτω για 10' περίπου. Επειδή είχα διάθεση πειραματισμού με αυτή τη συνταγή, κόψαμε το ένα κομμάτι της θηλιάς σε μικρά κομματάκια και το άλλο το αφήσαμε αυτούσιο. Σε πυρέξ βάζουμε λίγο νερό.
Χτυπάμε σε κούπα μέλι - μουστάρδα και λίγο λεμόνι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε κάποιο καρύκευμα που μας κάνει κέφι. Στη συνταγή αυτή χρησιμοποίησα 2 διαφορετικά - κόκκινο γλυκό πιπέρι για να φάνε και τα παιδιά και καυτερή πάπρικα σε ορισμένα κομμάτια για τις ορέξεις του μπαμπά.
Απλώνουμε τα λουκάνικα στο πυρέξ και περιχύνουμε με το μίγμα, το οποίο πρέπει να είναι σε παχύρρευστη μορφή. Ψήνουμε για περίπου μιάμιση ώρα στους 180 - ανάλογα πάντα με το φούρνο που έχουμε. Ιδανικά, θα πρέπει να έχει πιει το νερό και να έχουν μείνει μόνο τα υγρά από τα λουκάνικα και τη σάλτσα.
Αυτή τη φορά το σερβίραμε με ρύζι και βραστά λαχανικά - μπρόκολο και καρότο. Καλή μας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου