Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Χταπόδι ξυδάτο

Το χταπόδι είναι φυσική πηγή φωσφόρου, βιταμίνης Β12 και σιδήρου.
Είναι πεντανόστιμο και αποτελεί ιδανικό μεζέ για όλες τις εποχές!

Υλικά
1 μέτριο χταπόδι
ξύδι
2 φύλλα δάφνης
λίγο μπαχάρι
λάδι, ρίγανη


Καθαρίζουμε το χταπόδι (βγάζουμε το δόντι και τα μάτια) και το πλένουμε καλά.

Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα χωρίς να το κόψουμε και χωρίς καθόλου νερό, γιατί το χταπόδι από μόνο του βγάζει υγρά.

Προσθέτουμε αρκετό ξύδι, περίπου 150-200ml (προτίμησα ένα ξύδι με έντονη γεύση από κρασί).
Επίσης προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.

Περίπου μισή ώρα είναι αρκετή αλλά εξαρτάται από το μέγεθος του χταποδιού.
Σε κάθε περίπτωση δεν αφήνουμε το χταπόδι να στεγνώσει, αλλά το κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν έχει δημιουργηθεί κάτι σαν πηχτή σάλτσα.

Το σερβίρουμε αφού το κόψουμε σε μικρά κομμάτια και έχουμε προσθέσει λαδι και ρίγανη.



Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου