Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Πουρές πατάτας με fishsticks βακαλάου

Ένας πουρές πατάτας με κρέμα γάλακτος και γραβιέρα που θα λατρέψετε, συνοδεία ψαριού.

Υλικά για τον πουρέ
4 μεγάλες πατάτες
1 κρέμα γάλακτος 200ml με λίγα λιπαρά
2 κουταλάκια βιτάμ
1 κύβος λαχανικών
τριμμένη γραβιέρα (ή παρμεζάνα)
πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Για φιλέτο ψαριού χρησιμοποίησα τα έτοιμα φιλέτα βακαλάου του εμπορίου fish sticks Καλλιμάνης 

Ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας για το φιλέτο ψαριού. Επέλεξα την εκδοχή του φούρνου:
Προθερμαίνουμε στους 230, τα τοποθετούμε χωρίς να τα ξεπαγώσουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν τραγανά, αφού τα γυρίσουμε μία φορά.

Στο μεταξύ έχουμε βάλει ήδη τις πατάτες μας να βράσουν. Αφού μαλακώσουν τις βάζουμε σε ένα μπωλ και τις πατάμε με το πηρούνι να λιώσουν, χωρίς να βγάλουμε την φλούδα τους. Θυμίζει περισσότερο smashed potatoes.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το βιτάμ και τον κύβο λαχανικών να λιώσουν, χωρίς όμως να πάρει βράση το μείγμα. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα στις πολτοποιημένες πατάτες μας, προσθέτουμε όσο τυρί τριμμένο θέλουμε και ανακατεύουμε.

Ο πουρές μας είναι έτοιμος και ο ζωμός του έχει δώσει μοναδική γεύση!


Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου