Τι πιο δροσιστικό από μία ωραία σπιτική λεμονάδα;
Η παρακάτω συνταγή δεν χρειάζεται παραπάνω από δέκα λεπτά:
500 ml χυμός από λεμόνια (περίπου 10 λεμόνια)
200 ml νερό
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι (χωρίς να πάρει βράση). Στη συνέχεια αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Πλένουμε τα λεμόνια, τα στύβουμε και σουρώνουμε. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στο σιρόπι (αφού έχει κρυώσει) και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τη σπιτική λεμονάδα σε γυάλινο μπουκάλι του ενός λίτρου και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε σε ποτήρι με παγάκια για έξτρα δροσιά! Εάν επιθυμούμε μπορούμε να αραιώσουμε με λίγο ακόμα νερό.
Στην υγειά μας!
Η παρακάτω συνταγή δεν χρειάζεται παραπάνω από δέκα λεπτά:
500 ml χυμός από λεμόνια (περίπου 10 λεμόνια)
200 ml νερό
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι (χωρίς να πάρει βράση). Στη συνέχεια αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Πλένουμε τα λεμόνια, τα στύβουμε και σουρώνουμε. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στο σιρόπι (αφού έχει κρυώσει) και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τη σπιτική λεμονάδα σε γυάλινο μπουκάλι του ενός λίτρου και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε σε ποτήρι με παγάκια για έξτρα δροσιά! Εάν επιθυμούμε μπορούμε να αραιώσουμε με λίγο ακόμα νερό.
Στην υγειά μας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου