Είναι ένα από τα άκρως καλοκαιρινά φαγητά, που λόγω της ιδιαιτερότητας του -το σαλάκι του- άλλοι το αγαπούν κι άλλοι το μισούν. Για αυτούς που το αγαπούν και για αυτούς που το μαγειρεύουν για αυτούς που αγαπούν, ακολουθεί η συνταγή:
Υλικά
1/2 κιλό μπάμιες (κατεψυγμένες - γιατί να παιδευόμαστε άλλωστε;)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1-2 κ.σ. πελτέ
1 κεσεδάκι πουμαρό 250 γρ.
λίγο μαιντανό
αλάτι, πιπέρι, λάδι
Υποχρεωτικά: Μπόλικη φέτα για συνοδεία!
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο.
Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε τις μπάμιες.
Γυρίζουμε μία δυο φορές τις μπάμιες προσεκτικά στο λάδι κι έπειτα προσθέτουμε το πουμαρό και δύο ποτήρια νερό.
Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και μαιντανό, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου μισή ώρα. Στο ενδιάμεσο ελέγχουμε το νερό, αλλά αποφεύγουμε να πολυανακατεύουμε καθώς οι μπάμιες διαλύονται εύκολα.
Σερβίρουμε με μπόλικη φέτα!
Καλή μας όρεξη!
ΑπάντησηΔιαγραφήthank you
سعودي اوتو