Ένα σχετικά απλό και γευστικό φαγητό, που ταιριάζει τόσο σαν ορεκτικό όσο και σαν κυρίως, για όσους θέλουν να αποφύγουν το κρέας αλλά και το τηγάνι.
Υλικά
1/2 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
1 καρότο τριμμένο
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 κ.σ. αλεύρι
1 αυγό
300 γρ. τυρί (φέτα και κίτρινα τυριά ανάμεικτα)
3 κ.σ. λάδι
ρίγανη, μαιντανό, άνηθο, δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
Στίβουμε το κολοκυθάκι από τα νερά του και το αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Αν θέλουμε τους κολοκυθοκεφτέδες πιο ζουμερούς, τους πλάθουμε λίγο πιο χοντρούς, εναλλακτικά τους κάνουμε λεπτούς και ξεροψημένους.
Ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 40 λεπτά).
Υλικά
1/2 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
1 καρότο τριμμένο
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 κ.σ. αλεύρι
1 αυγό
300 γρ. τυρί (φέτα και κίτρινα τυριά ανάμεικτα)
3 κ.σ. λάδι
ρίγανη, μαιντανό, άνηθο, δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
Στίβουμε το κολοκυθάκι από τα νερά του και το αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Αν θέλουμε τους κολοκυθοκεφτέδες πιο ζουμερούς, τους πλάθουμε λίγο πιο χοντρούς, εναλλακτικά τους κάνουμε λεπτούς και ξεροψημένους.
Ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 40 λεπτά).
Καλή μας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου