Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Κέικ κολοκύθας με καρύδια

Γνώριμα υλικά σε μια ιδιαίτερη συνταγή. 'Ενα πεντανόστιμο κέικ με κολοκύθα της εποχής, που μπορούμε ωστόσο να φτιάξουμε όλο τον χρόνο, εφόσον έχουμε φροντίσει να αποθηκεύσουμε και να διατηρήσουμε την κολοκύθα στην κατάψυξη (δες εδώ πώς).

Υλικά
5 αυγά
600 γρ. κολοκύθα
200 γρ. καρύδια
500 γρ. αλεύρι
400 γρ. ζάχαρη
200 ml ελαιόλαδο
100 γρ. σταφίδες
1 βανίλια
1 μπέικιν
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. αλάτι
βούτυρο για το ταψάκι
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα


Τρίβουμε την κολοκύθα στο μπλέντερ.

Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια των αυγών από τον κρόκο και χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουνε μαρέγκα.

Τους κρόκους τους βάζουμε σε ένα μπολ και μαζί με την βανίλια, την ζάχαρη, το λάδι και την κανέλα χτυπάμε καλά στο μίξερ. Έπειτα προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι, τα αλεσμένα καρύδια και τις σταφίδες. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα ενώ συγχρόνως χτυπάμε στο μίξερ.

Τέλος, προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.

Σε βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.


Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και καλή μας όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου