Υλικά
5 φύλλα χωριάτικο φύλλο με ελαιόλαδο
2 μεγάλα κολοκύθια πράσινα (10 κούπες κολοκύθι σε κύβους)
1 φλιτζάνι γάλα
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 φακελάκι άνθος βανίλια αραβοσίτου
2 βανίλιες
2 κουταλιές βιτάμ
κανέλλα, αλάτι
Κόβουμε και καθαρίζουμε τα κολοκύθια αφαιρώντας τα σπόρια και την φλούδα. Τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια (περίπου 10 κούπες) και τα βράζουμε σε μία κατσαρόλα.
Όταν βράσουν, τα πατάμε με το πηρούνι και τα πολτοποιούμε.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι γάλα, 2 αυγά, 1 πρέζα αλάτι, 1 κούπα ζάχαρη, 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου, τις 2 βανίλιες, 2 κουταλιές βιτάμ και 2 κουταλιές κανέλλα.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά με το μίξερ, ώστε να γίνει μία κρέμα ρευστή.
Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στην μέση και διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων πασπαλίζοντας με ζάχαρη και κανέλλα.
Πάνω στην κρέμα ρίχνουμε ένα χτυπημένο κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα μέχρι να κοκκινίσει καλά.
Καλή μας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου