Είτε το πούμε λαβράκι είτε λαυράκι το θέμα είναι ότι σίγουρα πρόκειται για ένα νόστιμο ψάρι που μπορεί να μαγειρευτεί γρήγορα και εύκολα. Εφόσον δεν έχουμε κάρβουνα και ψησταριά, μπορούμε να το κάνουμε θαυμάσια στο φούρνο.
Υλικά
1 λαβράκι
1 λεμόνι
1 κρεμμύδι
σέλινο, αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι.
Κόβουμε το λεμόνι σε φέτες και το τοποθετούμε στο πυρέξ σαν βάση, που θα ακουμπήσει επάνω το ψάρι. Ψιλοκόβουμε το σέλινο και το κρεμμύδι και τα βάζουμε πάνω από το λεμόνι.
Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι, και το ακουμπάμε πάνω στα λεμόνια και στο σέλινο, ενώ βάζουμε και στο εσωτερικό του.
Πάνω από το ψάρι ακολουθεί μία ακόμα στρώση λεμόνι και σέλινο, καθώς και ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
ΥΓ Ομολογώ ότι δοκίμασα και έφαγα και τις φέτες λεμονιού. Είχαν ενδιαφέρουσα γεύση.
Υλικά
1 λαβράκι
1 λεμόνι
1 κρεμμύδι
σέλινο, αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι.
Κόβουμε το λεμόνι σε φέτες και το τοποθετούμε στο πυρέξ σαν βάση, που θα ακουμπήσει επάνω το ψάρι. Ψιλοκόβουμε το σέλινο και το κρεμμύδι και τα βάζουμε πάνω από το λεμόνι.
Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι, και το ακουμπάμε πάνω στα λεμόνια και στο σέλινο, ενώ βάζουμε και στο εσωτερικό του.
Πάνω από το ψάρι ακολουθεί μία ακόμα στρώση λεμόνι και σέλινο, καθώς και ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Καλή μας όρεξη!
ΥΓ Ομολογώ ότι δοκίμασα και έφαγα και τις φέτες λεμονιού. Είχαν ενδιαφέρουσα γεύση.
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ ,,,,,,,,,,,,,,,,ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΓΕΥΣΗ :
ΑπάντησηΔιαγραφή