Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Μοσχάρι με κριθαράκι στον φούρνο

Από τα αγαπημένα μου φαγητά το μοσχαράκι στον φούρνο με κριθαράκι ή αλλιώς γνωστό ως γιουβέτσι. Έχουμε και λέμε:

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες τριμμένες
2 κ.σ. πελτέ
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο
1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο
κανέλα, γαρύφαλο, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
μπούκοβο προαιρετικά

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρέας να βράσει και το σουρώνουμε.

Έπειτα ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί, μετά προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και συμπληρώνουμε με νερό να σκεπαστεί το κρέας.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά κανέλα, γαρύφαλο, μπαχάρι, αλάτι , πιπέρι και μπούκοβο εάν μας αρέσουν τα ελαφρώς πικάντικα.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Στο μεταξύ σε ένα βαθύ πυρέξ στρώνουμε το κριθαράκι. Μόλις γίνει το κρέας το προσθέτουμε στο πυρέξ και ανακατεύουμε με το κριθαράκι.

Συμπληρώνουμε νερό αν χρειάζεται και το βάζουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 200 βαθμούς.

Το κριθαράκι δεν πρέπει να είναι λιωμένο ούτε να έχει πιει όλα τα υγρά. Αν δούμε ότι στεγνώνει προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Εάν επιθυμούμε, σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.



Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου