Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Μπριάμ με τυριά και μπέικον στον φούρνο

Το κλασικό τουρλού ή μπριάμ στην κατσαρόλα το έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν. Σήμερα μαγειρέψαμε μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή με τυριά και μπέικον στον φούρνο!

Υλικά
3-4 μελιτζάνες
3-4 ντομάτες ώριμες
3-4 κολοκυθάκια
2-3 πιιπεριές
3 πατάτες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
ότι άλλο έχουμε από λαχανικά (π.χ. καρότα)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, μαιντανός
100γρ. μπέικον (σε κύβους)
200 γρ. κεφαλογραβιέρα (σε κύβους)

Κόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε κύβους. Οι κύβοι πρέπει να έχουν παρόμοιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Οι πιπεριές κόβονται στην μέση ανάλογα με το μέγεθος και καθαρίζουμε τα σποράκια.

Χτυπάμε τις ντομάτες στο Multi.

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα με το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τα λαχανικά μας (όχι το σκόρδο). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ντομάτα και συμπληρώνουμε με όσο νερό χρειάζεται.

Αυξάνουμε την φωτιά να πάρει μία βράση και έπειτα χαμηλώνουμε στο μισό, σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε για 15-20 λεπτά.

Έπειτα βάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πυρέξ κι από πάνω πασπαλίζουμε το τριμμένο σκόρδο.

Το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά.

Έπειτα ρίχνουμε από πάνω το μπέικον να ροδοκοκκινήσει και το τυρί να λιώσει (για περίπου 10 λεπτά).





Καλή μας όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου