Μας αρέσει το ψάρι αλλά όχι η μυρωδιά του τηγανιτού μέσα στο σπίτι. Αναζητώντας συνταγή για τα μπαλιαράκια, βρήκα αυτή την εκτέλεση και το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό!
Υλικά
6 μπακαλιαράκια
4 σκελίδες σκόρδο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 φλ. ελληνικού καφέ νερό
Σε ένα μπολ ρίχνουμε λάδι, λεμόνι, ρίγανη, λιωμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε τα υλικά σαν να χτυπάμε ομελέτα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα μικρό ταψάκι (που να χωράει τα ψάρια περίπου ακριβώς), τοποθετούμε τα ψάρια πάνω σε λαδόκολλα και τα περιχύνουμε με το σκορδάτο λαδολέμονο. Προσθέτουμε και το λίγο νεράκι από μία γωνιά, ώστε να μην ξεπλυθούν τα ψάρια από το λαδολέμονο.
Υλικά
6 μπακαλιαράκια
4 σκελίδες σκόρδο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 φλ. ελληνικού καφέ νερό
Σε ένα μπολ ρίχνουμε λάδι, λεμόνι, ρίγανη, λιωμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε τα υλικά σαν να χτυπάμε ομελέτα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα μικρό ταψάκι (που να χωράει τα ψάρια περίπου ακριβώς), τοποθετούμε τα ψάρια πάνω σε λαδόκολλα και τα περιχύνουμε με το σκορδάτο λαδολέμονο. Προσθέτουμε και το λίγο νεράκι από μία γωνιά, ώστε να μην ξεπλυθούν τα ψάρια από το λαδολέμονο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά (προσέχουμε μη μας στεγνώσουν).
Καλή μας όρεξη!
Πολύ ωραία η εκτέλεσή σου μιας πολύ απλής αλλά και νόστιμης εκδοχής για να φάμε το ψάρι αλλιώς. Ωραίο το κολπάκι με το χαρτί ψησίματος. Ετσι δεν λερώνουμε και το ταψί πολύ. Θα τα κάνω έτσι την επόμενη φορά! Ευχαριστώ πολύ για την αναφορά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά και συ! Είπαμε, να μην μυρίζει και να μη λερωνουμε, χεχε!
ΔιαγραφήΚαλά μαγειρεματα εύχομαι.