Τα ζυμαρικά είναι πάντα η εύκολη λύση που μπορεί να σε βγάλει από την δύσκολη θέση του τι να μαγειρέψεις όταν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος. Ανάλογα με τα υλικά που υπάρχουν στο σπίτι μπορείς κάθε φορά να πειραματίζεσαι με διαφορετικές σάλτσες, αναλόγως του γούστου σου. Η παρακάτω συνταγή είναι με μόνο τέσσερα υλικά και είναι εναλλακτική της κλασικής καρμπονάρας :
Υλικά
Μισό πάκο πένες
3 αυγά
Καπνιστό σολωμό
Μαιντανός
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε σαν ομελέτα τρεις κρόκους αυγών και ένα ασπράδι.
(Η αναλογία είναι ένας κρόκος αυγού ανά μερίδα και ένα ασπράδι ανά τέσσερα πιάτα περίπου).
Μόλις βράσουν οι πένες τις στραγγίζουμε και τις επανατοποθετούμε στην κατσαρόλα.
Περιχύνουμε τα αυγά, ανακατεύοντας διαρκώς (όσο είναι ζεστά τα ζυμαρικά αλλά χωρίς να γίνουν ομελέτα τα αυγά).
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο φιλέτο καπνιστού σολωμού.
Σερβίρουμε με μαιντανό.
Καλή μας όρεξη!
Υλικά
Μισό πάκο πένες
3 αυγά
Καπνιστό σολωμό
Μαιντανός
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε σαν ομελέτα τρεις κρόκους αυγών και ένα ασπράδι.
(Η αναλογία είναι ένας κρόκος αυγού ανά μερίδα και ένα ασπράδι ανά τέσσερα πιάτα περίπου).
Μόλις βράσουν οι πένες τις στραγγίζουμε και τις επανατοποθετούμε στην κατσαρόλα.
Περιχύνουμε τα αυγά, ανακατεύοντας διαρκώς (όσο είναι ζεστά τα ζυμαρικά αλλά χωρίς να γίνουν ομελέτα τα αυγά).
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο φιλέτο καπνιστού σολωμού.
Σερβίρουμε με μαιντανό.
Καλή μας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου