Μία συνταγή που μπορεί να φαίνεται δύσκολη, στην πράξη όμως δεν είναι τόσο.
Υλικά
600 γρ μοσχάρι κομμένα σε μεγάλα κομμάτι
1/2 pummaro
1 κρεμμύδι μεγάλο
μισή πιπεριά
λάδι
αλάτι
πιπέρι
1 ξύλο κανέλλα*
Υλικά
600 γρ μοσχάρι κομμένα σε μεγάλα κομμάτι
1/2 pummaro
1 κρεμμύδι μεγάλο
μισή πιπεριά
λάδι
αλάτι
πιπέρι
1 ξύλο κανέλλα*
Ξεπλένουμε το μοσχάρι και στο σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε στην κατσαρόλα λάδι και το ζεσταίνουμε λίγο. Μετά ρίχνουμε το κρέας και το γυρίζουμε μέχρι να ροδίσει.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα ρίχνουμε στο κρέας. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, κατεβάζουμε στο 4/12 (ανάλογα την κουζίνα) και κλείνουμε την κατσαρόλα για μία ώρα περίπου. Ενδιάμεσα ελέγχουμε διαρκώς μήπως τελειώσει το νερό.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και ρίχνουμε το pummaro. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε φρέσκια ντομάτα. Προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
*Αν θέλουμε, βάζουμε και ένα ξύλο κανέλλα για να δώσει πιο έντονη γεύση.
Κλείνουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Επειδή το μοσχάρι είναι γενικά σκληρό κρέας, αφήνουμε να βράσει για άλλα 3/4 της ώρας περίπου. Αν δεν έχει πήξει η σάλτσα, το αφήνουμε ανοιχτό να βράσει για λίγο.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, μακαρόνια, ρύζι, κριθαράκι.
Καλή μας όρεξη!
Λίγαι πατατούλαι τηγανηταί, για εμένα παρακαλώ πολύ. ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήπάντα άξιοι!!!!!
Μπορώ να φάω 2 και 3 τηγανιες πατάτες με μια μερίδα κοκκινιστό κρεατάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιαμ!!
Από τα ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ φαγιά!!!
Σλούρπππ!!!
Γλουπ!!!
:-D
Καλέ λίγο λάδι το λες εσύ αυτό που βλέπω μέσα στο πιάτο; πατάτα τηγανιτή; καλέ τη χοληστερίνη δεν την έχετε ακούσει στα μέρη σας; :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτέλους! Μας αφήσατε αμαγείρευτους τόσες βδομάδες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆχου άχου τι μας κάνεις νυχτιάτικα! Μετά τη μακαρονάδα, το κοκκινιστό με πατάτες είναι must!
ΑπάντησηΔιαγραφήπωπω ορεκτικότατες οι φωτογραφίες.. μιαμ μιαμ.. κι εγώ έκανα μετά από 10 χρόνια μουσακά.. αλλά δεν κράτησα οπτικό ηλικό.. την άλλη φορά.. :):)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλήμέρααα :):)
τρελο αγαπημενο φαγητο οταν πηγαινα σχολειο
ΑπάντησηΔιαγραφήμιλαμε για πολυ πεινα !
ένας απ΄τους τρόπους που φτιάχνω το κοκκινιστό....λατρεύω τα μπαχάρια και ιδιαίτερα την κανέλα!!!με πατάτες τηγανιτές είναι κόλαση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκι εγώ βάζω πελτέ όταν δε βάζω φρέσκια ντομάτα,προσοχή στο αλάτι όμως γιατί ο πελτές είναι αλμυρός
καλό βράδυ φίλτατε :)
θελω να κανω μπλουμ στο πιατο σου...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαι πεινάω!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Κίτσο μου ,φαίνεται νοστιμότατο.
Καλό βράδυ.
Αν το σβύσεις και με κρασάκι το κάνεις πιο γκουρμέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως την κατέχεις την κουζίνα σ'εχω παραδεχτεί με τη μηλόπιτα:Lol:
Πατάτες τηγανητές!!! Πόσο μου λείψανε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φιλιά μου!
Τρελοτουρίστρια
Φαίνεται πεντανόστιμο :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΩ ΠΩ!!!!ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΩΡΑ.ΠΕΝΤΑΝΟΣΙΜΟ.ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΙΔΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ
@ζουζούνα Μόνο πατατούλες; Κρεατάκι καθόλου;
ΑπάντησηΔιαγραφή@kikop80 Και μένα από τα αγαπημένα μου. Άσε...
@chichipiru Χοληστερίνη έχουν οι άλλοι, όχι εμείς ;-)
Έπεσε λίγο παραπάνω είναι η αλήθεια αλλά κάθε αρχή και δύσκολη!
@jamanfou Και τι τρώγατε;
@ggkb Άστα να πάνε. Μιαμ μιαμ!
@koulpa Κράτησε υλικό και στείλε μας ρε συ! Και από εσάς περιμένουμε ;-)
@σκουλήκι Να έρθεις να σου κάνω το τραπέζι, λοιπόν.
@και λοιπόν Τα μυρωδικά είναι άλλο πράγμα, συμφωνώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Να μαθαίνω!
@pansofix Για μπλουμ είναι, άστα να πάνε!
@venus Ευχαριστώ! Ό,τι μπορούμε κάνουμε, οι κοιλιόδουλοι.
@ζουζού Είπα για πρώτη φορά να το κάνω πιο απλό. Τις επόμενες φορές σίγουρα θα κάνω δοκιμές!
Φιλιά!
@τρελοτουρίστρια Ολόκληρη κουζίνα έκανα, στις πατάτες έμεινες; Χαχα!
Φιλιάάάά!
@ΙωάννηςΚ Και από γεύση μια χαρά ήταν, όντως!
@jk o skroytzakos Αυτός είναι άνθρωπος! Παράγγειλε τις μεριδούλες τους! Εύγε :-)
Και το λαδάκι, παχύ- παχύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ,ρε γλέντια!
@ele Για να'χουμε για τις βούτες μας ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφή