Οι ομελέτες είθισται να γίνονται στο τηγάνι αλλά τι γίνεται όταν πρέπει να μαγειρεύεις αυγό για τον κανακάρη σου και να είσαι εφευρετικός στον τρόπο που θα το προσφέρεις κάθε φορά;
Ομελέτα φούρνου με λαχανικά λοιπόν για σήμερα:
Υλικά
3 αυγά
100 γρ. γραβιέρα
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
μαιντανός
1 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ελάχιστη τριμμένη φρυγανιά
Χτυπάμε τα τρία αυγά σαν ομελέτα και προσθέτουμε το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Πλένουμε την πιπεριά και το καρότο και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια - ροδέλες.
Κόβουμε το τυρί σε πολύ μικρά κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και τα βάζουμε σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι που το έχουμε πρώτα λαδώσει και πασπαλίσει με λίγη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα έως ότου ροδίσει!
Το αποτέλεσμα θα είναι μία ομελέτα σαν πίτσα!
Καλή μας όρεξη!
Ομελέτα φούρνου με λαχανικά λοιπόν για σήμερα:
Υλικά
3 αυγά
100 γρ. γραβιέρα
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
μαιντανός
1 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ελάχιστη τριμμένη φρυγανιά
Χτυπάμε τα τρία αυγά σαν ομελέτα και προσθέτουμε το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Πλένουμε την πιπεριά και το καρότο και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια - ροδέλες.
Κόβουμε το τυρί σε πολύ μικρά κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και τα βάζουμε σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι που το έχουμε πρώτα λαδώσει και πασπαλίσει με λίγη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα έως ότου ροδίσει!
Το αποτέλεσμα θα είναι μία ομελέτα σαν πίτσα!
Καλή μας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου