Μια συνταγή που σίγουρα θα καθιερώσω γιατί έχει απλούστατα υλικά και έχεις πάντα φρέσκο και σπιτικό ψωμί πανεύκολα !
Υλικά
1/2 αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. λάδι
1 φακ. μαγιά ξερή
340ml νερό χλιαρό νερό
Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ και ρίχνουμε το νερό στην μαγιά για 4-5 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και βάζοζυμε την ζύμη σε μία φόρμα. (Για συνταγή ψωμιού χωρίς ζύμωμα, βλέπε εδώ, το αυτόζυμο καρβέλι).
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και βάζουμε στον φούρνο στους 50 βαθμούς για περίπου μισή ώρα (μέχρι να φουσκώσει).
Όταν φουσκώσει, τρυπάμε με ένα πηρουνάκι και ψήνουμε για μία ώρα στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Καλή μας όρεξη!
Υλικά
1/2 αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. λάδι
1 φακ. μαγιά ξερή
340ml νερό χλιαρό νερό
Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ και ρίχνουμε το νερό στην μαγιά για 4-5 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και βάζοζυμε την ζύμη σε μία φόρμα. (Για συνταγή ψωμιού χωρίς ζύμωμα, βλέπε εδώ, το αυτόζυμο καρβέλι).
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και βάζουμε στον φούρνο στους 50 βαθμούς για περίπου μισή ώρα (μέχρι να φουσκώσει).
Όταν φουσκώσει, τρυπάμε με ένα πηρουνάκι και ψήνουμε για μία ώρα στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Καλή μας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου