RSS

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Λικέρ με φύλλα δάφνης

Είπα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, μιας και τα λικέρ που έπονται του φαγητού μου αρέσουν ως γεύση. Βρήκα λοιπόν την συνταγή για ένα όχι τόσο συχνό λικέρ. Λικέρ από φύλλα δάφνης, λοιπόν, από την εκπομπή του Β.Καλίδη μέσω των Συνταγών της παρέας.

Χρειάζονται 25 φύλλα δάφνης, 500 ml τσίπουρο, 400 γραμμάρια ζάχαρη, μισό λίτρο νερό και κάποιοι μήνες υπομονή!
Ολόκληρη η συνταγή στις Συνταγές της Παρέας.

Στη φωτογραφία το λικέρ μου βρίσκεται στο 3ο στάδιο. Δοκίμασα λίγο και η γεύση ήταν ενδιαφέρουσα!
Λικέρ με φύλλα δαφνής

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Κρεμμυδόσουπα α λα γαλλική

Κρύο, χειμώνας, σούπες. Τι άλλο; Η συνταγή βασίστηκε στην αντίστοιχη που βρήκα στις Συνταγές της Παρέας με κάποιες παραλλαγές.

Υλικά
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 μεσαία κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
μισή κουταλιά γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
3/4 του λίτρου νερό με 2 κύβους λαχανικών
αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, πάπρικα
3 φέτες ψωμί του τοστ
3 κομμάτια κασέρι (επικάλυψη στις φέτες του τοστ)

Αρχικά βράζουμε το νερό με τους κύβους λαχανικών.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε.
Μετά από λίγο, προσθέτουμε τον ζωμό και αφού ανακατέψουμε, αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου. Στο μάτι που είχαμε τον ζωμό βάζουμε το τηγάνι με τις φέτες του τοστ και από πάνω το τυρί. Αφήνουμε να καψαλιστεί σε χαμηλή φωτιά.
Λίγο πριν τελειώσει το μισάωρο, προσθέτουμε αλάτι, τα πιπέρια και την πάπρικα.
Σερβίρουμε μαζί με τη φέτα του ψωμιού με το κασέρι. Τρώγεται ζεστή.

Κρεμμυδόσουπα γαλλική
Καλή μας όρεξη!