RSS

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

Τραχανάς κρέμα

Αν και ο τραχανάς της γιαγιάς Βάγιας εξακολουθεί να είναι best seller, μου αρέσει να πειραματίζομαι με τις γεύσεις και παραθέτω μία άλλη ενδιαφέρουσα εκδοχή:

Υλικά*
2 κ.σ. τραχανάς ξινός
1 κ.σ. γιαούρτι πρόβειο
μισή ντομάτα
λίγη φέτα

*Οι παραπάνω ποσότητες αφορούν μία μερίδα τραχανά.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον τραχανά με την ψιλοκομμένη ντομάτα και νερό ίσα να σκεπάσει τα υλικά μας.

Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε και ανακατεύουμε συχνά. Όταν πιει τα υγρά του (περίπου 5 λεπτά), προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου γίνει μία ωραία παχύρευστη κρέμα (άλλα 5 λεπτά).

Τέλος, σερβίρουμε με τριμμένη φέτα.



Καλή μας όρεξη!

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Ομελέτα φούρνου

Οι ομελέτες είθισται να γίνονται στο τηγάνι αλλά τι γίνεται όταν πρέπει να μαγειρεύεις αυγό για τον κανακάρη σου και να είσαι εφευρετικός στον τρόπο που θα το προσφέρεις κάθε φορά;
Ομελέτα φούρνου με λαχανικά λοιπόν για σήμερα:

Υλικά
3 αυγά
100 γρ. γραβιέρα
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
μαιντανός
1 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ελάχιστη τριμμένη φρυγανιά

Χτυπάμε τα τρία αυγά σαν ομελέτα και προσθέτουμε το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Πλένουμε την πιπεριά και το καρότο και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια - ροδέλες.
Κόβουμε το τυρί σε πολύ μικρά κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και τα βάζουμε σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι που το έχουμε πρώτα λαδώσει και πασπαλίσει με λίγη φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα έως ότου ροδίσει!

Το αποτέλεσμα θα είναι μία ομελέτα σαν πίτσα!





Καλή μας όρεξη!