RSS

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Σολομός α λα τηγανιά

Γρήγορη και εύκολη έμπνευση για σολομό στο τηγάνι, καθώς και υγιεινή - όσο μπορεί να είναι δηλαδή.

Υλικά
4 κομμάτια σολομού φιλέτο (ΙΚΕΑ)
1 πράσινη πιπεριά
1 ώριμη ντομάτα
1 καυτερή πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι-μαύρο και κόκκινο πιπέρι
1 λεμόνι
1 πορτοκάλι
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές μουστάρδα (είναι βαρύ ψάρι ο σολομός)

Ξεπαγώνουμε τον σολομό. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια του σολομού, την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη, τον χυμό του λεμονιού, τον χυμό του πορτοκαλιού, το λάδι, την σάλτσα σόγιας, την μουστάρδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά μας. Αφού ανακατέψουμε καλά, βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για κανένα δίωρο να πήξει.

DSCN5533

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, την πράσινη πιπεριά και την ντομάτα. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο. Ρίχνουμε 2 κουταλιές από τον ζωμό στο τηγάνι γνωστής εταιρείας (1+1=4) και το ανάβουμε να κάψει. Τσιγαρίζουμε σκόρδο-ντομάτα-πιπεριά. Αφού μαραθούν, προσθέτουμε τα κομμάτια σολομού μαζί με την σάλτσα από το μαρινάρισμα. Κατεβάζουμε το μάτι στο μισό και σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να πιει ο σολομός τα ζουμιά, για περίπου 15' ώστε να μην γίνει πολύ σκληρός ο σολομός.

DSCN5536

Καλή μας όρεξη!

13 σχόλια:

  1. Ωραία εναλλακτική! Θα το δοκιμάσουμε, μάλλον χωρίς τομάτα ένεκα της περίεργης :P
    Bonjour!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραια ιδεα!
    Δεν εχω επιχειρησει ακομη να κανω σολωμο, αλλα φαινεται πεντανοστημο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο σολωμός είανι τόσο νόστιμος και θρέπτικος και απαραίτητος ως ψάρι καιτην καλή λειτουργία της καρδιάς!καταπλητική συνταγή!
    http://diatrofikamystika.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είναι βαρύ ψάρι και ειλικρινά δε τον πολυτρώω...προτιμώ καπνιστό.βέβαια είναι πολύ θρεπτικός.

    η συνταγή σου όμως φαίνεται πεντανικού :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΡΓΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΣΟΥ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΝΟΣΤΙΜΟ.ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ περίεργη; Που είμαι ο πιο βολικός άνθρωπος; Τς τς τς!!!

    Τρελοτουρίστρια

    ΥΓ. Εννοειται χωρίς ντομάτα θα το δοκιμάσουμε! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @τρελοτουρίστας Περίεργη ε; Μα σε ποια αναφέρεσαι, δεν καταλαβαίνω!

    @maya Είναι κάπως διαφορετικό!

    @kiki Να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ελπινίκη Αγαπημένο ψάρι!

    @Νίκη Ακριβώς όπως τα λες είναι.
    Χρήσιμο το Link.

    @κούλα Και γευστικό, να προσθέσω ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @και λοιπόν Θρεπτικός σίγουρα. Μ'αυτή την συνταγή δεν ήταν πολύ βαρύς! Δοκίμασέ το.

    @jk o skroytzakos Καλησπέρα, φίλτατε!

    @τρελοτουρίστρια Αυτό έλειπε, να ήταν με! Χεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χ Επειδή είναι από το ΙΚΕΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή