Γρήγορη και εύκολη έμπνευση για σολομό στο τηγάνι, καθώς και υγιεινή - όσο μπορεί να είναι δηλαδή.
Υλικά
4 κομμάτια σολομού φιλέτο (ΙΚΕΑ)
1 πράσινη πιπεριά
1 ώριμη ντομάτα
1 καυτερή πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι-μαύρο και κόκκινο πιπέρι
1 λεμόνι
1 πορτοκάλι
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές μουστάρδα (είναι βαρύ ψάρι ο σολομός)
Ξεπαγώνουμε τον σολομό. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια του σολομού, την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη, τον χυμό του λεμονιού, τον χυμό του πορτοκαλιού, το λάδι, την σάλτσα σόγιας, την μουστάρδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά μας. Αφού ανακατέψουμε καλά, βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για κανένα δίωρο να πήξει.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, την πράσινη πιπεριά και την ντομάτα. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο. Ρίχνουμε 2 κουταλιές από τον ζωμό στο τηγάνι γνωστής εταιρείας (1+1=4) και το ανάβουμε να κάψει. Τσιγαρίζουμε σκόρδο-ντομάτα-πιπεριά. Αφού μαραθούν, προσθέτουμε τα κομμάτια σολομού μαζί με την σάλτσα από το μαρινάρισμα. Κατεβάζουμε το μάτι στο μισό και σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να πιει ο σολομός τα ζουμιά, για περίπου 15' ώστε να μην γίνει πολύ σκληρός ο σολομός.
Καλή μας όρεξη!
Ωραία εναλλακτική! Θα το δοκιμάσουμε, μάλλον χωρίς τομάτα ένεκα της περίεργης :P
ΑπάντησηΔιαγραφήBonjour!!
φαίνεται πολύ λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ! Μ αρέσει αυτή η βερσιόν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραια ιδεα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν εχω επιχειρησει ακομη να κανω σολωμο, αλλα φαινεται πεντανοστημο!
ο σολωμός είανι τόσο νόστιμος και θρέπτικος και απαραίτητος ως ψάρι καιτην καλή λειτουργία της καρδιάς!καταπλητική συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://diatrofikamystika.blogspot.com/
Ενδιαφέρον!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή:)))
είναι βαρύ ψάρι και ειλικρινά δε τον πολυτρώω...προτιμώ καπνιστό.βέβαια είναι πολύ θρεπτικός.
ΑπάντησηΔιαγραφήη συνταγή σου όμως φαίνεται πεντανικού :)
ΑΡΓΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΣΟΥ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΝΟΣΤΙΜΟ.ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.
Εγώ περίεργη; Που είμαι ο πιο βολικός άνθρωπος; Τς τς τς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελοτουρίστρια
ΥΓ. Εννοειται χωρίς ντομάτα θα το δοκιμάσουμε! :P
@τρελοτουρίστας Περίεργη ε; Μα σε ποια αναφέρεσαι, δεν καταλαβαίνω!
ΑπάντησηΔιαγραφή@maya Είναι κάπως διαφορετικό!
@kiki Να'σαι καλά!
@ελπινίκη Αγαπημένο ψάρι!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Νίκη Ακριβώς όπως τα λες είναι.
Χρήσιμο το Link.
@κούλα Και γευστικό, να προσθέσω ;-)
@και λοιπόν Θρεπτικός σίγουρα. Μ'αυτή την συνταγή δεν ήταν πολύ βαρύς! Δοκίμασέ το.
ΑπάντησηΔιαγραφή@jk o skroytzakos Καλησπέρα, φίλτατε!
@τρελοτουρίστρια Αυτό έλειπε, να ήταν με! Χεχε!
Χ Επειδή είναι από το ΙΚΕΑ...
ΑπάντησηΔιαγραφή