RSS

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Λουκάνικο με ντομάτα

Παραλλαγή από το σπετζοφάι. Ό,τι πρέπει για κρύο και χειμώνα.

Υλικά
4-5 μεγάλα λουκάνικα
3 ώριμες ντομάτες
πράσινη λεπτή πιπεριά (αν θέλουμε καυτερή)
4-5 φυλλαράκια μαϊντανό
2 αυγά
αλάτι-πιπέρι-λάδι

Κόβουμε τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια - περίπου όσο η ρώγα δακτύλου. Τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά με λίγο λάδι.
Τα βγάζουμε όταν ροδίσουν (περίπου 4-5 λεπτά) και τα στραγγίζουμε με χαρτί ώστε να απορροφήσει το λάδι.

Τρίβουμε στο multi 3 ώριμες ντομάτες. 
Ρίχνουμε λίγο λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και την θερμοκρασία στα 10/12 περίπου.
Ρίχνουμε πρώτα την πιπεριά και αμέσως μετά την ντομάτα. Προσοχή να μην μας καεί η πιπεριά.
Αλατοπιπερώνουμε.

Μόλις κοχλάσει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την κατεβάζουμε στα 6/12 για 5'-8'.
Ρίχνουμε κατόπιν τα λουκάνικα και αμέσως μετά τα 2 αυγά ολόκληρα.
DSCN8695
Δεν ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Στο τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
Σερβίρεται ζεστό!
DSCN8698
Καλή μας όρεξη!

6 σχόλια:

  1. Το θέλω κολασμένα! Έστω κι αν είναι φουλ στη ντομάτα!!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημενο φαγακι!
    Γεια στα χερια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα σάλια μου μάζεψε από το blog γιατί έχω μια πείνα..... από τα πέντε αγαπημένα μου.

    Στείλε Λάρισα με το ΚΤΕΛ μια δυο τρεις μερίδες να στανιάρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λουκανικάκια με σαλτσούλα!!! Υπέροχα και χειμωνιάτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. α,κύριε, νοστιμιές!!! μιάμ!
    Πρόσθεσε του γραβιέρα σε κομμάτια και σίγουρα ψωμάκι για βουτιές με τόσο μπόλικη και νόστιμη σάλτσα! μμμμμμμ...Ή σμίξε το με αρακά για πιο ...σπιτικό πιάτο :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τελειο το φαγητακι!!!!!!!!νοστιμοτατο.Να εισαι καλα φιλε και με το καλο να ερθουν οι γιορτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή