Είχα τραπέζι τις προάλλες και σκέφτηκα να κάνω ένα απλό και γρήγορο ορεκτικό με έντονη γεύση. Η έμπνευση ήρθε από κάτι αντίστοιχο που είχα φάει σε μια φίλη πριν από καιρό.
Υλικά
αραβικές πίτες που δε χρειάζονται ψήσιμο
κατίκι δομοκού
άνηθος
φρέσκο κρεμμυδάκι
Ανακατεύουμε σε μπολ το τυρί με τον ψιλοκομμένο άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι - χρησιμοποίησα αυτό από τις γλάστρες μου για εξτρά γεύση!
Το βάζουμε στο ψυγείο για κανένα 20λεπτο καλού-κακού για να σφίξει.
Με κουταλάκι απλώνουμε το μείγμα κατά μήκος ώστε όταν το τυλίξουμε να υπάρχει γέμιση παντού.
Βάζουμε τις οδοντογλυφίδες ώστε να μην ανοίξει η πίτα και κόβουμε σε κομμάτια, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Ο συνδυασμός φρέσκου κρεμμυδιού και άνηθου δίνει ιδιαίτερη γεύση.
Καλή όρεξη!
Ωραίο κ γρήγορο φαίνεται! Κατίκι δεν έχω δοκιμάσει...θα το βάλω στα υποψιν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΓ.ωραίο πιάτο!
Ωραίο και ελαφρύ μοιάζει!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιαμ μιαμ...θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία! Λατρεύω αι το κατίκι!!
Το κατίκι το λατρεύω! Είναι και χαμηλών λιπαρών! Ωραίο το μεζεδάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω ξανακούσει για κατίκι Δομοκού, καλή ιδέα, θα το δοκιμάσω όπως το προτείνεις! Σε ρολακια με αραβικές πίτες!! Ευχές για αισιόδοξες μέρες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολο και πεντανόστιμο!! Θα το κάνω σίγουρα κάποιο βραδάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφή