RSS

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Τυλιχτό ορεκτικό με κατίκι

Είχα τραπέζι τις προάλλες και σκέφτηκα να κάνω ένα απλό και γρήγορο ορεκτικό με έντονη γεύση. Η έμπνευση ήρθε από κάτι αντίστοιχο που είχα φάει σε μια φίλη πριν από καιρό.

Υλικά
αραβικές πίτες που δε χρειάζονται ψήσιμο
κατίκι δομοκού
άνηθος
φρέσκο κρεμμυδάκι

Ανακατεύουμε σε μπολ το τυρί με τον ψιλοκομμένο άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι - χρησιμοποίησα αυτό από τις γλάστρες μου για εξτρά γεύση! 
DSCN5084
Το βάζουμε στο ψυγείο για κανένα 20λεπτο καλού-κακού για να σφίξει.

Με κουταλάκι απλώνουμε το μείγμα κατά μήκος ώστε όταν το τυλίξουμε να υπάρχει γέμιση παντού. 
Βάζουμε τις οδοντογλυφίδες ώστε να μην ανοίξει η πίτα και κόβουμε σε κομμάτια, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Ο συνδυασμός φρέσκου κρεμμυδιού και άνηθου δίνει ιδιαίτερη γεύση.

DSCN5093
Καλή όρεξη!

5 σχόλια:

  1. Ωραίο κ γρήγορο φαίνεται! Κατίκι δεν έχω δοκιμάσει...θα το βάλω στα υποψιν!

    ΥΓ.ωραίο πιάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο και ελαφρύ μοιάζει!! :)
    Μιαμ μιαμ...θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία! Λατρεύω αι το κατίκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κατίκι το λατρεύω! Είναι και χαμηλών λιπαρών! Ωραίο το μεζεδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω ξανακούσει για κατίκι Δομοκού, καλή ιδέα, θα το δοκιμάσω όπως το προτείνεις! Σε ρολακια με αραβικές πίτες!! Ευχές για αισιόδοξες μέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύκολο και πεντανόστιμο!! Θα το κάνω σίγουρα κάποιο βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή