RSS

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Κοπανάκι κοτόπουλο με μέλι

Διαφορετικός τρόπος να κάνουμε το κοτόπουλο ώστε να γλείφουμε και τα δάχτυλά μας.

Υλικά
6 κοπανάκια κοτόπουλο
4 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλιτζανιού μέλι
χυμός από 1 λεμόνι
2 κουταλιές σούπας μπούκοβο
αλάτι, πιπέρι

Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα κοπανάκια κοτόπουλο. Παρεμπιπτόντως, πρόσφατα έμαθα τη διαφορά που έχει το κοπανάκι και το μπουτάκι.
Ανάμεσα στα κοπανάκια βάζουμε το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το μπούκοβο. Περιχύνουμε με το μέλι και το χυμό λεμονιού, τα οποία έχουμε ανακατέψει προηγουμένως ελαφρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 στον αέρα για περίπου μιάμιση ώρα.
Ενδιάμεσα, περίπου κάθε 20 λεπτά καλό είναι να γυρνάμε τα κοπανάκια ώστε να πάει παντού η σάλτσα.
Σερβίρουμε κατά προτίμηση με ρύζι.


Καλή μας όρεξη! Σημειωτέον ότι το κοτόπουλο θέλει χέρι για να φαγωθεί σωστά. Λόγω του μελιού γλείφουμε κυριολεκτικά τα δάχτυλά μας.

3 σχόλια:

  1. Υπέροχο το μελωμένο κοτοπουλάκι! Και βέβαια συμφωνώ ότι το κοτόπουλο τρώγεται με το χεράκι!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες μας κι εμάς ποια η διαφορά!!
    Φαίνονται εξαιρετικά!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή