RSS

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Φιλέτο κοτόπουλο με μέλι και θυμάρι


Απλό και γρήγορο, εναλλακτική συνταγή για το χοιρινό.

Υλικά
  • 1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 κ. σούπας μέλι
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί 
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά 
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη, λάδι

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι, κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και τις πιπεριές. Σωτάρουμε το κοτόπουλο με τις πιπεριές μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό, μέλι και μουστάρδα, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι. 
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. 
Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγη ρίγανη από πάνω. 
Καλή μας όρεξη!

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Χταπόδι στη γάστρα με πατάτες

Διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψουμε το χταπόδι. Θέλει προσοχή ειδικά στο βράσιμο για να μαλακώσει. Εναλλακτικό γεύμα για τη Σαρακοστή.

Υλικά
1 κιλό χταπόδι κατεψυγμένο
1 κιλό πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά
2 φρέσκιες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας τομάτα πελτές
1/2 ποτήρι του νερού ξύδι
2/3 ποτηριού του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, κόκκινο πιπέρι

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό. Ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, το ξύδι και το χταπόδι. Το βράζουμε για περίπου 15'. Δεν πετάμε το ζουμί.
Βγάζουμε το χταπόδι, το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και το τοποθετούμε στη γάστρα.
Προσθέτουμε λάδι, κόκκινο πιπέρι, αλάτι, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες ψιλοκομμένα, την κουταλιά της σούπας τοματοπελτές που έχουμε ήδη διαλύσει στο κόκκινο κρασί.
Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε στη γάστρα.
Παίρνουμε 3 ποτήρια νερό από το βρασμένο του χταποδιού και αφού το σουρώσουμε, το ρίχνουμε στη γάστρα.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200ο βαθμούς για περίπου 1 1/2 ώρα.

Καλή μας όρεξη!