RSS

Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

Γόπες στο φούρνο με μυρωδικά

Η γόπα είναι ένα από τα οικονομικά ψάρια, που βρίσκουμε σχετικά εύκολα στο ιχθυοπωλείο ή το σουπερμάρκετ. Είναι εύκολη στο μαγείρεμα, καθώς γίνεται τηγανητή, ψητή ή στο φούρνο. Η συγκεκριμένη συνταγή γίνεται εύκολα και γρήγορα στο φούρνο.

Υλικά
1 κιλό γόπες
μερικές καυτερές πιπεριές
μυρωδικά: ρίγανη, ματζουράνα, δεντρολίβανο ή ό,τι άλλο διαθέτουμε
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι
2-3 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο ή πολτοποιημένο)

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε ώστε να μην έχουν νερά.
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί και τοπθετούμε τα ψάρια.
Τα ανοίγουμε και μέσα βάζουμε από μία καυτερή πιπεριά και λίγα από τα μυρωδικά μας.
Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά πάνω στα ψάρια. Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμη.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στο γκριλ στους 200 βαθμούς για περίπου 40'.
Τα ψάρια σερβίρονται με χυμό λεμονιού ή μαγιονέζα αν θέλουμε.

Ιδανικό συνοδευτικό πράσινη σαλάτα και παγωμένη μπύρα.

Καλή μας όρεξη!

1 σχόλιο: